cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arjet Borger
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

12 september 2019 door New Faith Network

Arjet Borger: “Seksuele voorlichting gaat alléén fout als je het niet doet”

Seksuele voorlichting geven is voor veel ouders en opvoeders nog altijd onwennig. Dat constateert Arjet Borger in haar dagelijkse praktijk. Ze is oprichter van de ‘Care for Sexuality Foundation’ en geeft advies en ondersteuning aan ouders, opvoeders en scholen om seksualiteit bespreekbaar te maken. “Het enige dat je fout kunt doen, is er niet over praten”, aldus Arjet op New Faith Network.

“Als je seksualiteit een taboe laat zijn moeten kinderen zelf op zoek – en dan ligt beïnvloeding door anderen op de loer.” Volgens Arjet is het voor elk christelijk gezin belangrijk om in openheid het gesprek over seksualiteit te voeren. En volgens haar is dat een gesprek dat veel breder is: “Het gaat over veel meer. Over relationele vorming en over waarden zoals liefde, zorg, respect en veiligheid bijvoorbeeld. En in dat brede verhaal kun je seksualiteit veel makkelijker bespreken.”

Arjet geeft in ‘Vraag het de Spreker’ op New Faith Network de komende tijd antwoord op allerlei kijkersvragen over seksualiteit en seksuele voorlichting.

Kijk ‘Vraag het de Spreker’ met Arjet nu gratis op New Faith Network

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen