cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
family
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 augustus 2019 door Patrick Simons

Amerikaanse professor over 'The Family': "Schandelijk voorbeeld van anti-christelijke propaganda"

De Netflix-documentaire 'The Family' deed wereldwijd behoorlijk wat stof opwaaien. Eerder kwamen we op CIP.nl al tot de conclusie dat deze christelijke groepering in de documentaire heel negatief wordt weggezet zonder direct bewijs. Kijken is echter sowieso een goed idee, aangezien je er als christen veel van kunt leren!

Er is behoorlijk veel kritiek op de documentaire gekomen, merkt ook de Christian Post. Zo haalt professor of biblical studies Denny Burk hard uit naar de makers. "Dit is één van de meest schandelijke voorbeelden van anti-christelijke propoganda die ik ooit heb gezien", stelt hij. "Er zijn miljoenen kijkers wiens beeld van de evangelicale christenen nu wordt vervormd. Het drijft de kijkers ertoe om christenen te wantrouwen en te denken dat ze een duidelijk en modern gevaar zijn voor de democratie."

Jesse Moss, de producent van de serie, is het daar niet mee eens. "We laten verschillende standpunten zien en bekijken het vanuit verschillende hoeken. We hebben hard gewerkt om in de serie deze diverse standpunten te laten zien. Het was voor mij bijvoorbeeld heel belangrijk om ruimte te laten voor mensen die geïnspireerd zijn of waren door de lessen en het leven van Doug Coe. Daarnaast wilde ik ook ruimte inbouwen voor mensen die kritisch zijn op de organisatie én Doug Coe zelf."


The Family
- Netflix-documentaire The Family: Machtswellustelingen of oprechte volgers van Jezus?
- 5 belangrijke lessen die we kunnen leren van Netflix-documentaire The Family
- Is documentaire The Family een aanval op christelijk-conservatief Amerika? - CIP Podcast
Meer over The Family »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M.i. is de film geen anti-christelijke propaganda, maar richt vooral de aandacht op het verschijnsel "christelijk politiek lobbyisme" met de laakbare zijeffecten van dien. Eigenlijk dezelfde methodes als van de wapen- en olie-industrie en Big Pharma.

De les is; als je je op die wijze met politiek inlaat wordt je er door besmeurd en neem je een loopje met de gezindheid van Christus.