cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Israël Iran
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 januari 2019 door Israël Today | ANP | Elsevier

Dreigende taal Iraanse generaal na luchtaanvallen Israël: "We zijn klaar om Israël te vernietigen"

"We zijn klaar voor de beslissende oorlog die tot de verdwijning van Israël zal leiden," aldus generaal Aziz Nasirzadeh. "Onze gewapende krachten zijn voorbereid op de dag dat Israël zal worden vernietigd," citeert Elsevier. Aanleiding voor de dreigende taal zijn luchtaanvallen van het Israëlische leger op doelen van het Iraanse Quds-korps in Syrië.

Nadat zondag een vanuit Syrië gelanceerde raket werd onderschept boven de berg Hermon, reageerde de Israëlische luchtmacht zondagavond met intensieve lucht­aanvallen op Iraanse posities in Syrië, schrijft Israël Today. Doelwitten van de aanvallen waren onder meer Iraanse wapendepots, een Iraans inlichtingencentrum en een militair trainingskamp dat door Iraanse strijdkrachten in Syrië wordt gebruikt. Het Israëlische leger viel de doelen zowel vanuit de lucht als vanaf de grond aan. 

Volgens het Syrische Observatorium voor de mensenrechten, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde organisatie, zouden elf mensen zijn omgekomen bij de Israëlische aanvallen. De Israëlische legerwoordvoerder zei dat Syrië een hoge prijs heeft betaald nadat het door Iraniërs was uitgebuit door toe te staan dat Iraniërs vanaf zijn grondgebied mogen opereren. De vraag is nu of de Iraanse troepen in Syrië op de Israëlische aanval zullen reageren.

Bovenstaande reactie van de Iraanse generaal toont aan dat het land niet van plan is om de Joodse staat met rust te laten. In dit commentaar schrijft de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad: "Teheran doet er goed aan de Israëlische waarschuwingen ter harte te nemen en zich uit Syrië terug te trekken, of althans tot op aanvaardbare afstand van de grens met Israël. De rode lijnen van de Joodse staat zijn helder."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Hoogmoed van de duivel zelf om Israël te vernietigen zelfs als het uitverkoren volk onder de druk van de volkeren dreigt onder te gaan trekt God Zijn volk door de benauwdheid heen om die naar een veilige plek te brengen. God heeft Jacob de naam Israël gegeven dat betekend Ik zal voor je Strijden.