cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Fulani herders
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Kerkleiders luiden noodklok: Ruim 6.000 christenen afgeslacht in Nigeria

Nigeriaanse kerkleiders luiden de noodklok. Volgens hen is er in hun land een genocide gaande. Sinds januari zijn namelijk al meer dan 6.000 christenen, voornamelijk vrouwen en kinderen, om het leven gebracht door veelal islamitische Fulani herders, meldt The Christian Post.

In een persbericht roepen de kerkleiders de Nigeriaanse regering op om dit bloedvergieten te stoppen. Ze doen ook een beroep om internationale instanties zoals de Verenigde Naties. De vrees bestaat dat de geweldsspiraal zich uitbreidt naar andere landen. "We zijn bezorgd over de wijdverspreide onveilige situatie die wordt gecreëerd door gewapende Fulani-herders, criminelen en terroristen."

Eerder dit jaar sprak Open Doors van een religieuze zuivering in het zuiden van de Nigeriaanse staat Kaduna. De Fulani herders hebben als doel Zuid-Kaduna volledig in hun bezit te krijgen. Dit gebied willen zij gebruiken als religieus, politiek en sociaaleconomisch centrum. Ze veroveren gebieden om de islam te verspreiden en weidegronden te bemachtigen voor hun kuddes. 

De herders vallen voornamelijk ’s nachts aan, schreef Open Doors eerder dit jaar. Ze vallen geïsoleerde christelijke gemeenschappen aan en steken alles in brand wat ze tegen komen. De bewaking van de gemeenschappen is niet voldoende om de aanvallen af te slaan. Vrouwen en kinderen worden niet gespaard. Velen van hen worden ontvoerd en seksueel misbruikt.

De Nigeriaanse instantie International Society for Civil Liberties & the Rule of Law (Intersociety) waarschuwt eveneens voor een genocide. "In Nigeria worden voortdurend mensen gedood, verminkt, verbrand, kerken en andere heilige plaatsen worden vernietigd, bezittingen en landbouwgrond van christenen worden in beslag genomen door andere inheemse groeperingen uit Noord-Nigeria."

De rooms-katholieke bisschop William Avenya vreest voor een herhaling van de genocide in Rwanda, waar in de jaren '90 bijna een miljoen mensen om het leven kwamen. Het land Nigeria staat op plaats 14 van de Ranglijst Christenvervolging. Als alleen gekeken zou worden naar Noord- en Midden Nigeria dan zou het land in de top-10 van de lijst staan.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

B
Het zoveelste moordbericht met als daders moslims, zie ook www.thereligionofpeace.com

Weet iemand al een website van enige kerk, synagoge

of chr. org,, waar de islam wordt ontmaskerd en tevens het evangelie aan moslims duidelijk wordt verkondigd?

Graag incl. de feiten, dat de koranallah een afgod is en Mohammed een zeer valse profeet, zijnde een verkrachter, moordenaar,polygamist en pedofiel?

Behalve tora-yeshua.nl ken ik er geen en dan hier een beetje praten over hoe erg het allemaal is!

Shalom

Ben Kok (j-chr.pastor)