cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hillsong
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 juli 2018 door Redactie

Hillsong steekt veel energie in de theologie van liedjes

Onlangs zorgde Joel Houston, aanbiddingsleider van Hillsong United, voor veel ophef op Twitter met uitspraken over evolutie. Hij zei onder andere dat evolutie 'overduidelijk' is. Zijn vader en oprichter van Hillsong Church, Brian Houston, zei onlangs in een interview met TBN dat alle nummers van Hillsong door theologen worden beoordeeld.

“We steken meer energie in de theologie van onze liedjes dan we ooit eerder hebben gedaan. Dat doen we omdat we harten van mensen wereldwijd willen bereiken”, aldus Houston. “We hebben daarom theologen aangesteld die ieder lied beoordelen.”

Het kost tijd om een goed lied uit te brengen. “Er is een hoop geslepen, hopelijk op een goede manier, tussen de songwriter en om het lied op een punt te brengen waarvan we denken dat het niet al te gemakkelijk verkeerd geïnterpreteerd zal worden.” 

Houston merkte op dat ze meestal geen nummers weggooien, maar ze werken eraan totdat het theologisch verantwoord is. 

De ophef rondom zoon Joel was naar aanleiding van het woord ‘evolving’ in het lied ‘So Will I’. In het Nederlands betekent ‘evolving’ evolueren of ontwikkelen. Vandaar dat Twitteraars zich afvroegen waar Joel nu precies staat als het om schepping en evolutie gaat. Toen hem werd gevraagd of hij in de Big Bang of in een zesdaagse schepping gelooft, schreef hij: "Het betekent dat ik geloof dat God alles heeft gemaakt en Zijn Woord was er eerst."

Lees ook: Joel Houston: “Evolutie is overduidelijk, God creëerde de Big Bang” en Waarom de tweets van Joel Houston over evolutie 'schandalig' zijn.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Lekker spontaan als ieder lied door een theoloog wordt beoordeeld. Zal er veel worden aangepast zodat ieder lied de "juiste leer" uitdraagt? Wat is er toch gebeurt met 1 Johannes 2:27: de zalving , die gij van Hem ontvangen hebt, blijft op u, en gij hebt niet van node, dat iemand u lere; maar, gelijk Zijn zalving u leert over alle dingen, … Ik denk dat angst om iets verkeerds te zeggen juist ervoor zorgt dat de tekst *niet* de harten bereikt.