cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hour of Power
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 maart 2018 door Hour of Power

Mijlpaal voor Hour of Power: duizendste uitzending

Op zondag 8 april zal Hour of Power voor de duizendste keer in Nederland uitzenden op RTL 5 van 8.00-10.00 uur en om 16.00 uur op Family 7. Ter ere van deze twee uur durende 1000ste uitzending kijkt presentator Jan van den Bosch met een aantal bijzondere gasten terug op de afgelopen periode.

Bijna twintig jaar geleden, op eerste paasdag 4 april 1999, zond Hour of Power voor het eerst uit op RTL 5. Jan van den Bosch, voorzitter en presentator van Hour of Power herinnert zich nog goed het moment dat daaraan voorafging. Van den Bosch: “Ik werd wakker gebeld om drie uur ‘s nachts door ds. Robert Harold Schuller. Hij vertelde mij met klem dat Hour of Power ook op de Nederlandse televisie moest komen. Zijn wens werd versterkt door de warme band die hij met Nederland had door zijn Hollandse wortels.’’ Niet lang daarna was de eerste uitzending een feit.

Jubileumuitzending
Voor de duizendste uitzending maakte Hour of Power een selectie uit al deze gasten en zij vertellen hoe het nu met hen gaat. Zo ontvangt Van den Bosch de oprichters van de Voedselbank in Nederland: Sjaak en Clara Sies. Voor hen was de uitspraak van ds. Schuller "If you can dream it, you can do it" de directe aanleiding om de Nederlandse Voedselbank op te richten. Met KRO-coryfee Leo Fijen blikt Van den Bosch terug op het gedachtegoed van Henri Nouwen dat van grote betekenis is geweest voor velen; ook voor Hour of Power.

Ex-crimineel Johan Toet - wiens verhaal vorig jaar door bijna een half miljoen mensen werd bekeken - vertelt wat de uitzending met hem heeft gedaan. Zo ook Marco van den Berg wiens leven jaren geleden veranderde, doordat hij op een willekeurige zondagmorgen met een kater op de bank aan het zappen was. Het Leger des Heils, waarmee Hour of Power een bijzondere band heeft vanaf het eerste uur, zorgt voor zowel een feestelijke als serieuze bijdrage aan het programma. Met de 21-jarige Julia blikt Van den Bosch vooruit en legt Julia uit waarom zij sinds kort, net als duizenden andere jongeren, naar Hour of Power kijkt. Zij behoort tot het nieuwe kijkerspubliek dat in de afgelopen jaren met 20 jaar is verjongd.

Drive-in kerk
Hour of Power begon jaren geleden als drive-in kerk in Amerika, een initiatief van ds. Robert Harold Schuller (1926–2015). Vandaag de dag heeft kleinzoon Bobby Schuller het stokje overgenomen en worden veel mensen over de wereld bemoedigd door de boodschap van Gods liefde die Hour of Power wekelijks uitzendt. In de afgelopen jaren ontving Jan van den Bosch talloze gasten. Zij vertelden hun geloofsverhaal op de inmiddels fameuze gele bank.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen