cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Martin Koornstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

Martin Koornstra: "Het is niet fijn om achter Jezus aan te gaan"

“Veel kerkgangers zitten iedere zondag op dezelfde plaats, want dat geeft een veilig gevoel. We houden niet van verandering. Maar Jezus roept continu op tot verandering.” Martin Koornstra sprak over discipelschap in de evangelische gemeente Mozaiek0318 in Veenendaal. Hij maakte duidelijk dat christenen moeilijke keuzes zouden moeten maken om vrucht te kunnen dragen. Een preekverslag.

“Je kunt door Jezus gered zijn zonder een discipel van Hem te zijn,” vertelt Martin. “Maar Hij kwam niet omdat we tot bekering zouden komen. Het gaat Hem erom dat we Zijn discipelen worden en Hem vertegenwoordigen op deze wereld.” Het valt hem op dat christenen elkaar vaak ‘een fijne dienst’ toewensen. “Maar Jezus brengt je naar een plek waar het niet fijn is. Dat is de plek waar je je kruis opneemt en Hem volgt. Veel kerkgangers zitten iedere zondag op dezelfde plaats, want dat geeft een veilig gevoel. We houden niet van verandering. Maar Jezus roept continu op tot verandering. En dat vinden we niet fijn.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen