cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 mei 2016 door Jeffrey Schipper

‘Zegekroon’ op nummer 1 in Opwekking Top 100

Het Opwekkingslied ‘Zegekroon’ staat dit jaar op nummer 1 in de Opwekking Top 100 van Groot Nieuws Radio. Na drie jaar ruilt ‘Tienduizend redenen’ de koppositie in voor plek 2 in de lijst. De top 3 wordt compleet gemaakt met het lied ‘Ik zal er zijn’. De Opwekking Top 100 is de lijst met de populairste liederen uit de bundel van Stichting Opwekking, uitgekozen door de luisteraars van Groot Nieuws Radio.

Op vrijdag 13 mei tussen 07.00 en 18.00 uur zendt Groot Nieuws Radio de lijst uit.

Hans van Vuuren, muzieksamensteller bij Groot Nieuws Radio, vindt de lijst een mooie mix tussen nieuwe en oude liederen. “Het is verrassend om te zien dat een lied als ‘Zegekroon’ al zo snel de weg naar de kerken heeft weten te vinden en mensen steunt in hun geloof. Daarnaast zie
je dat oudere liederen nog niet zijn afgeschreven. ‘Abba Vader’ en ‘Groot is Uw trouw, o Heer’ staan nog altijd hoog in de lijst.”

Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking, vindt het mooi om te zien dat mensen veel inspiratie halen uit dit lied. “Zegekroon is een prachtig lied waarin wordt bezongen hoe Jezus zelf voor ons strijd en pleit, maar ook hoe Hij alles overwon. De inhoud van dit lied en de prachtige melodie, goed zingbaar voor in gemeenten, zijn belangrijk geweest in de keuze om dit lied in de Opwekkingsbundel op te nemen.”

Beluister het lied 'Zegekroon':

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen