cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 januari 2016 door Jeffrey Schipper

BasisBijbel verschijnt in boekvorm

De BasisBijbel – tot nu toe alleen online te lezen – wordt dit jaar door de ZakBijbelBond voor een aantrekkelijke prijs in gedrukte vorm op de markt gebracht.

Deze Bijbel in eenvoudig Nederlands is gebaseerd op de oude Statenvertaling. Hij werd in het voorjaar van 2013 op internet gepubliceerd door stichting BasisBijbel. De BasisBijbel telt inmiddels al meer dan 30.000 actieve lezers per maand.

Uniek
Bijzonder aan de BB is, dat beeldspraak in stand is gehouden en in de tekst in heldere woorden duidelijk wordt gemaakt. Zo blijft deze bijbelvertaling trouw aan de oorspronkelijke tekst. Door hedendaags Nederlands, korte zinnen en eenvoudige woorden is de BasisBijbel een zeer makkelijk leesbare Bijbel.

Om bijbelverspreiding te bevorderen zal de gedrukte BasisBijbel voor een aantrekkelijke prijs aangeboden gaan worden. De ZakBijbelBond verwacht dat de BasisBijbel in de loop van 2016 in de winkels ligt. Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen