cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 september 2015 door Jeffrey Schipper

Christelijk echtpaar bij Pauw

Het christelijke echtpaar Jurrien en Janet ten Brinke uit Apeldoorn onderneemt naar aanleiding van het vluchtelingendrama actie. Zij startten de Facebook-pagina ‘Ik ben een gastgezin voor een vluchteling’, waarop vluchtelingen aan bereidwillige inwoners worden gekoppeld.

Het idee achter de website is dat iedere vluchteling de tijd dat hij in Apeldoorn verblijft een gastgezin heeft om mee op te trekken. Hij kan dan bijvoorbeeld eens per week bij het diner aanschuiven of een potje voetballen. Het is niet de bedoeling dat de vluchteling onderdak krijgt bij de gastgezinnen. Inmiddels is het inschrijfformulier meer dan 3.000 keer ingevuld.

In het tv-programma Pauw beantwoordde Jurrien een aantal vragen.

Jeroen Pauw: Waarom heb je deze actie bedacht?
"Vanwege de ellendige beelden die we allemaal zien. Mijn vrouw en ik werken allebei voor kinderen in armoede en extreme nood. Bovendien zijn we gelovig. We geloven in de liefde van God voor deze wereld en daarom willen we iets betekenen voor mensen in nood."

Jort Kelder: Ik hoorde dat iemand de islam heeft verruilt voor het christendom. Is dat jullie missie?
"We moeten niet doen alsof dit iets nieuws is," antwoordt Jurrien. "Ik ken tientallen mensen die dit werk al jaren doen."

Jort Kelder: Met de bedoeling om ze naar het ware geloof te trekken?
"Nee, met de bedoeling om liefde uit te delen. Ik geloof dat de hele mensheid maar één ding nodig heeft en dat is liefde. Daar verlangen we allemaal naar. Wat is er dan mooier dan aan een ander laten zien: 'Ik zie je. Je bent geliefd.' En inderdaad, we zijn christenen. Dus we geloven dat Gods liefde het beste is wat je als mens kan overkomen."

Jurrien ten Brink is in zijn dagelijks leven werkzaam voor Compassion.

Bekijk het fragment waarbij Jurrien ten Brinke aan het woord komt:

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen