cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juni 2015 door Jeffrey Schipper

Wat voor kind zou je willen?

De VPRO zond onlangs een documentaireserie uit over de volmaakte mens. Een toekomst wordt ons voorgespiegeld waarbij een maakbare wereld ontstaat.
 
Wat voor kind zou je willen? Blond haar, blauwe ogen, een meisje of een jongen? Alles lijkt te kunnen. Wil je een jongen als je al twee dochters hebt, dan kun je afreizen naar Turkije en daar via embryoselectie het geslacht laten bepalen. Savas Ozyigit (directeur/IVF arts) van het centrum in Turkije geeft aan dat dit de keuzevrijheid van de mens is. Zoals wij in Nederland de keuze hebben om via gelegaliseerde prostitutie naar de rosse buurt te gaan of om wiet te roken als we dat willen. Ook dat is een vorm van gelegaliseerde keuzevrijheid. Oftewel wij in Nederland moeten nu niet gaan vertellen dat dit ethisch niet verantwoord is. De embryo’s die na de selectie overblijven, worden vernietigd, alsof die geen nieuw leven zouden zijn.
 
Met 382 stemmen ‘voor’ en 128 ‘tegen’ maakte het parlement in Engeland onlangs de weg vrij om via IVF kinderen samen te laten stellen met genetisch materiaal van drie verschillende ouders, met als doel om zoveel mogelijk erfelijke ziektes in de kiem te smoren.

NIPT-test
Het lijkt allemaal nog ver weg in de toekomst echter in Nederland gaan per week al honderd stellen de grens over naar België om daar de NIPT-test uit te laten voeren waardoor zichtbaar wordt of je een kindje met onder andere het Downsyndroom verwacht. Na bekend worden van de uitslag worden de meeste kinderen met dit syndroom geaborteerd. De abortus gebeurt dan weer in Nederland. De weg naar een “volmaakt” kind is al ingeslagen.
 
De Portugese stamcelonderzoekster Susana Chuva de Sousa Lopes doet onderzoek in het Leids Universitair Medisch Centrum naar de mogelijkheid om vanuit stamcellen uit de huid, cellen te ontwikkelen waardoor voorplanting mogelijk wordt tussen mensen van hetzelfde geslacht, dus zonder de normale geslachtsdaad. Het is haar ondertussen gelukt om via onderzoek eicellen te laten ontwikkelen uit cellen die gevonden zijn in de eierstokken van geaborteerde meisjes van ongeveer tien weken. In de documentaire is te zien hoe ze in dit kleine mensje via de microscoop aanwijst waar de eierstokken zijn en zich daarin al eicellen in wording bevinden. Hoe opmerkelijk is het om te zien dat zelfs bij een kindje van ongeveer tien weken, de eicellen van een vrouw al in ontwikkeling aanwezig zijn. Dus geen klompje cellen wat een vrouw bij een abortus laat weghalen. Nee, overduidelijk wordt hier aangetoond dat tot in detail bij tien weken alles in het menselijk lichaam al aanwezig is. Een nog lugubere gedachte is dat het kind wat ongewenst is en wordt geaborteerd straks als basis dient voor mensen die zelf onderling geen kinderen kunnen krijgen.

Evolutie
In de documentaire wordt meerdere keren gesproken over het kantelpunt van de evolutie van de mens. De onderzoekers staan voor een doorbraak in het evolutionaire proces. Opmerkelijk dat juist in deze documentaire aangegeven wordt dat we deze weg wel op moeten omdat anders de mens zichzelf vernietigd. "Natuurlijke reproductie is ongunstig, het is ineffectief en onveilig," zegt filosoof Julian Savulescu in het programma.
 
Een paar feiten worden door deze documentaire zeer duidelijk. Een abortus is het doden van een kind, geen klompje cellen en de wetenschap is hiervan zeer goed op de hoogte! Nu de media nog. En het tweede wat opvalt is dat evolutie een handje geholpen moet worden volgens de wetenschappers, omdat de mens zichzelf anders vernietigd. Door evolutie gaat de mens te gronde en ook hier zijn de wetenschappers van doordrongen! Uit deze documentaire blijkt weer eens hoe groot onze Schepper is, hoe tot in detail Hij alles heeft geschapen. Drie en een half miljoen euro voor onderzoek gegeven aan Cees Dekker om een levende cel te creëren zal hier geen verandering in brengen!

Kees van Helden is directeur van Schreeuw om Leven. Bezoek hier de website van de stichting.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen