cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 maart 2015 door Redactie

"God liet me 23 jaar geleden ons kerkgebouw al zien"

"Bijna 23 jaar geleden liet God mij onze nieuwe kerk glashelder zien in een droom. Jaren daarna kreeg ik ook nog  twee nachtgezichten in dezelfde nacht over het bouwproject. Het gebouw had de vorm van een grote Dome. Ik kreeg daarbij te zien hoe omstanders en de politiek erop zouden reageren. 23 jaar later staat exact dit kerkgebouw in Spijkenisse. Ik zie de bouw van deze Dome als resultaat van ons geloofsvertrouwen in God, want menselijkerwijs was het onmogelijk," vertelt Edgar Holder van Levende Steen Ministries in Spijkenisse. Hij vertelt hoe God de gemeente hun nieuwe kerkgebouw gegeven heeft. De gigantische Dome, een van de grootste en in het oog springende evangelische kerken in Nederland, is volgens hem een geschenk van God en het laat zien dat bij Hem alle dingen mogelijk zijn."We hadden een mooi gebouw in het Rotterdamse Hoogvliet. Maar de gemeente groeide en ik merkte dat God verder wilde. Zijn plannen pasten niet meer in het gebouw en er was geen plek meer voor alle mensen. We moesten de plek verlaten om naar een nieuw niveau te gaan. Nu kunnen we meer ruimte faciliteren voor volwassen, kinderen, jongeren, pastoraat, televisiewerk. Al met al hebben we meer ruimte en middelen gekregen om God groot te maken. Want daar gaat het uiteindelijk om. Het gaat niet zozeer om het gebouw."Verandering
Naast de faciliteiten is er in het nieuwe gebouw een grote geestelijke verandering gekomen. "Er is een nieuw aangewakkerd geloofsenthousiasme gekomen bij iedereen in de gemeente. We zien en ervaren dat de tegenwoordigheid van God zich sterker openbaart. We zien nieuwe doorbraken voor de jeugd, meer nieuwe mensen in de dienst, meer wonderen en meer vreugde."
"God wil héél graag Zijn wil aan mensen bekend maken. Hij praat graag met ons. Als Hij nu niet meer praat, ligt dat niet aan God"

Holder vertelt hoe je er achter kunt komen dat God wil dat je naar een nieuw gebouw gaat. "God wil héél graag Zijn wil aan mensen bekend maken. Dat doet Hij van Genesis tot Openbaring. Hij praat graag met ons. Als Hij nu niet meer praat, ligt dat niet aan God. Wie oren heeft om te horen, die horen, lezen wij in de Openbaringbrief. In 66 bijbelboeken horen wij God praten. Vandaag de dag spreekt Hij door de Heilige Geest nog steeds rechtstreeks tot ons, als wij leren luisteren. God praat graag! Als je intiem met God om gaat, zul je Zijn plan en Zijn stem duidelijk horen. God heeft op deze manier ons geleid in het hele bouwproces. Door met Hem te wandelen, werd het steeds duidelijker."Verwarring
Desondanks zijn er ook altijd andere stemmen, die twijfel probeerden te zaaien. Deze stemmen wilden Apostel Edgar Holder vertellen dat het gebouw niet gerealiseerd kon worden. “Het gevolg was een gevecht in mijn denken. Want als je in geloofsactie wilt komen, gaat je verstand mopperen. Je krijgt gedachten als ‘stel dat’ en je kan niet altijd iets aan doen dat je die gedachten krijgt, want je bolletje werkt nu eenmaal zo. Maar je hebt een wil om er tegenin te gaan. Het mopperen van je verstand heeft niet het laatste woord. Ik heb geleerd om bolwerken in mijn gedachten gevangen te nemen en mij vast te houden aan wat God mij belooft. Op die momenten dacht ik: 'Wacht even, God heeft mij het visioen gegeven, ik ben geroepen als prediker – zelf wilde ik het niet –, God heeft al veel onmogelijke dingen in mijn leven gedaan, dus nu blijf ik ook vasthouden!' Door te zien op wie God is en wat Hij doet in mijn leven, bleef ik in Zijn rust."
"Het mopperen van je verstand heeft niet het laatste woord. Ik heb geleerd om bolwerken in mijn gedachten gevangen te nemen en mij vast te houden aan wat God mij belooft."

"Bij het hele nieuwbouwproject is gebleken hoe sterk God te vertrouwen is. Daar kan ik meerdere voorbeelden van geven. Op een gegeven moment was alles rond, alleen hadden we nog een paar duizend stoelen nodig. Die kostten een half miljoen euro. Dat is heel veel geld, voor onze enthousiaste gemeenteleden en vrienden die al enorm veel hadden gegeven. Maar God zorgde dat het geld binnen twee weken binnen was. Het is mooi om te zien hoe God de dingen uitwerkt, als Hij gesproken heeft."

Dit artikel is onderdeel van de reeks: 'Levenslessen van Edgar Holder'. Apostel Edgar Holder heeft een boek geschreven. Het heet 'De Nieuwe Orde', klik hier om het te bestellen.

Tevens zendt Levende Steen Ministries elke zaterdagochtend om 9.30 uur uit op SBS6. U kunt dan onder andere een preek van apostel Holder beluisteren.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen