cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 mei 2014 door Redactie

Landelijke Themazondag 'Christen-zijn op je werk'

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar komt er een Landelijke Themazondag Christen-zijn op je werk. Dit jaar op 9 november. Op deze manier komt er opnieuw aandacht voor de vraag hòe je op een goede manier christen kunt zijn op je werk. Aan alle kerken en gemeenten wordt gevraagd op die zondag (of op een andere datum als dat beter schikt) daarbij stil te staan en daarover te preken. 

Ook in de afgelopen jaren vond deze themazondag plaats. Veel kerken en gemeenten hebben inmiddels als deelnemer meegedaan en de meeste kerkgangers reageren enthousiast omdat er ook aandacht is voor werklozen, studenten, huisvrouwen, vrijwilligerswerk en gepensioneerden. Daarom wordt ook dit jaar deze mogelijkheid geboden: het gaat een traditie worden. 

Gelovigen zijn een groot deel van hun leven bezig met werk, in welke vorm dan ook. Velen hebben een zekere verlegenheid met dit thema, en leven in twee werelden: die van 'de kerk' en die van 'het werk'. Zij hebben daarbij allerlei vragen met betrekking tot de relatie tussen geloof en werk. 

Spreekt de Bijbel hierover en hoe dan? Is werk een zegen of een vloek? Is er iets te zeggen over de inhoud van het werk, de manier waarop het werk verricht wordt, de houding t.o.v. anderen, de (on)mogelijkheden om je geloof te belijden en/of te verkondigen, enzovoorts. En hoe kun je christen-zijn op je werk, moet je daar evangeliseren of juist niet, kun je samen met collega's bidden? Allemaal vragen die bewust of onbewust een rol spelen in het leven van de gelovige werknemer en werkgever.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen