cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 januari 2014 door Dick van den Bos

"Ik had contact met gevallen engelen"

“Ik merk dat heel wat Nederlanders met occultisme bezig zijn. In de jaren negentig – de tijden dat ik een New Age-winkel met een healing-praktijk had – zag ik al een explosieve groei. En na die tijd is dat alleen maar door gegaan. Het is belangrijk dat kerken hier meer onderwijs over krijgen. Veel christenen beseffen niet dat occultisme overal in verweven zit”, zegt ex-Reikimaster Denise Rutten. Ze kwam via reiki in het occulte wereldje terecht en vond dat aanvankelijk erg prettig. De consequenties kwamen later.

Denise groeide op in een katholiek gezin, maar had weinig met het geloof. Ze vond het als kind vooral zielig om de beelden te zien van Jezus die aan het kruis hing. Ze begreep niets van het geloof. Toen ze gesetteld was met een man en ze een eigen bedrijf had, kreeg Denise pijn in haar lichaam. De dokter was duidelijk: ‘Je hebt spierreuma en daar kunnen we niets tegen doen. Het kan zo ernstig worden dat je in een rolstoel terecht komt.’

Paranormale gaven

”Het was een harde klap. Voor mij was m’n leven afgelopen, ook al was ik nog maar 27.” Denise begon zichzelf af te wijzen en kreeg  minderwaardigheidsgevoelens en ontwikkelde daardoor een eetstoornis. Ze accepteerde de uitslag bij de dokter niet en kwam per toeval in de paranormale wereld terecht. “Ik kende iemand via m’n kennissen die paranormale gaven had. Hij vertelde dat er genezing mogelijk was.” Hij ging Denise behandelen. “Hij ging inspreken op mijn leven en mij magnetiseren. Je voelt dan warmte en genezende kracht door je heen stromen. Het gaf me een heel goed gevoel. Ik dacht: ‘Wow, wat geweldig.’” De fascinatie voor de bovennatuurlijke wereld was groot geworden. “Ik schafte direct boeken aan van alles wat met reiki te maken had. Dit was bepaald niet goedkoop.”

Denise kwam zo in het reikiwereldje terecht en wilde hier in verder. “Mensen om me heen hadden genezingskracht in hun handen en ik ging hier ook helemaal voor. Het was precies wat ik zocht. Op speciale reikiweekenden moest je ingewijd worden en dan kreeg je ook genezende gaven. Speciale reikimasters hielpen daarbij.” Ze maakten een grote indruk op Denise. “Een master wist dat ik huwelijksproblemen had gekregen en overwoog om te scheiden. Ook wist hij van mijn minderwaardigheidsgevoelens. Dat soort details. Ik keek tegen masters op en dat maakte me afhankelijk.”

Kosmische energie

De reikimaster wijdde Denise in. “Je moest apart bij hem komen en hij maakt kanalen in je open, zodat je in verbinding kwam met kosmische energie die voor jou beschikbaar was. Op dat moment was je reiki 1: je kon mensen behandelen door hen handen op te leggen en met je gedachtekracht energie over te brengen. Ik ging op die manier ook familie en collega’s genezen.

Als ambitieuze reiki-fanaat ging Denise ook voor reiki 2: “Hiermee kon je mensen op afstand genezen. Daarnaast werd ik ingewijd in de orde van Melchisedek, zoals dat heet. Tevens kreeg ik ook speciale – peperdure – aura-inwijdingen. Ik kon zelfs mensen opereren door zieke delen uit hen te snijden en er positieve energie voor in de plaats te doen.”

Emotioneel wrak

Denise vond het interessant en voelde zich erg belangrijk. Nu ziet ze het wereldje radicaal anders. “De reiki-krachten komen van gevallen engelen. Ze imiteren de krachten die Gods Geest in zich heeft. Het is satan en z’n trawanten. Ze gebruiken het niet tot Gods glorie, maar om je ziel te verbinden aan de duisternis. Ik kreeg wel inzicht in bepaalde patronen van m’n leven, maar aan de andere kant was ik gebonden. Ik had enorme angsten, ik was een emotioneel wrak. Je komt van de ene in de andere therapie en het kost bakken met geld. Ook kreeg ik te maken met genezers die op seksueel gebied hun grenzen over gingen bij mij.”

De jaren van relatieve voorspoed – als reikimaster – kwamen tot een einde toen Denise een New-Agewinkel begon in Vlissingen. “Toen we het pand hadden gekocht en ik terug ging naar huis werd ik overvallen door enorme migraine. Hoofdpijn, overgeven. En het werd hardnekkig en had een sterke werking op mij. Ik heb het leven in de occulte wereld tien jaar volgehouden waarvan vier jaar als mijn beroep in de new age winkel met healingpraktijk. Daarna dacht ik: ‘Ik moet hier weg, wat een ellende.’"

Ze ging scheiden van haar man en trok nauw op met een vriendin, die ook reikimaster was geweest. Via de nieuwe vriend van haar vriendin kwam Denise in aanraking met het geloof. “Op een verjaardag sprak hij over Jezus en hij zei tegen mij: ‘Ik kom wel een keer Bijbelstudie geven.’ Hij gaf mij ook een boekje over het kruis: ‘De omwisseling aan het kruis, van Derek Prince.’ Ik las het boekje thuis en dat vond ik al erg mooi. Maar tijdens de Bijbelstudie bij mij thuis knalde die man erin. Ik vertelde dat ik in reïncarnatie geloofde. ‘Nee, dat is niet waar. Het woord van God zegt:  Heb 9:27  En zoals het de mensen beschikt is, eenmaal te sterven en daarna het oordeel,’ En hij ging maar door. En ineens kwam het moment dat ik het snapte. Het licht ging aan in m’n verstand."

 “Ik zag ineens dat Jezus de geneesheer is en dat ik het niet zelf hoef te doen, maar dat Jezus het al gedaan heeft aan het kruis. Ik zag dat ik naar Hem moest voor vergeving en dat m’n winkel direct dicht moest. Toen ik die week daarvoor dat boekje van het kruis al gelezen had, druppelde het al een beetje door. Een meisje kwam een pendel halen en ik dacht al: ‘Dat kan toch eigenlijk niet?’. Het deed me zo’n pijn dat ik klanten jarenlang de verkeerde weg gewezen heb.”

“Het raakte me zó dat Jezus zei: ‘Kind kom maar, Ik ben je geneesheer en je trooster, Ik heb  een doel met je leven.’” Een ander soort liefde dan in de occulte wereld. “In de occulte wereld is liefde een begrip, een onduidelijke kracht, een bron. Maar de liefde van God is een persoon. Het is van geheel ander kaliber. De persoonlijke liefde van Jezus is zó mooi.”

Ontvang drie boeken. Word vriend van CIP!

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen