cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
homoseksualiteit
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 april 2013 door Redactie

"Blijf vertellen hoe God denkt over homoseksualiteit"

“Ik was een lesbo, maar werd wederomgeboren christen toen ik dreigde te sterven aan een overdosis drugs." Aan het woord is de Zuid-Afrikaanse Johanita Jordaan. CIP.nl sprak met haar. "Een paar weken later ging ik naar een conferentie en vroeg ik een christen of het goed is als je lesbisch bent. Hij was eerlijk tegen me. Hij zei dat onze Hemelse Vader niet wil dat ik homo ben. Dat was genoeg voor mij om een keuze te maken: als dat zo is, dan zal ik celibaat gaan leven. Ik wilde namelijk niet naar mijn oude leven terugkeren. Dat had mij alleen maar dichtbij de dood gebracht. God veranderde mij in die tijd. Vandaag ben ik getrouwd met een mooie man en hebben we een zoon." 

Iedereen die homoseksueel is, zou een kerk moeten kunnen bezoeken, stelt Johanita Jordaan. Maar het is wel belangrijk dat zij weten dat het in praktijk brengen van homoseksuele gevoelens een zonde is en zeker niet Gods wil. Christenen moeten dat blijven vertellen, stelt ze, verwijzend naar Ezechiël 3. Daar staat: 'Als Ik tegen de goddeloze zeg: U zult zeker sterven, en u hebt hem niet gewaarschuwd en u hebt niet gesproken om de goddeloze voor zijn goddeloze weg te waarschuwen om hem in het leven te behouden: die goddeloze zal in zijn ongerechtigheid sterven, maar Ik zal zijn bloed van uw hand eisen.' Johanita: "Mensen die homoseksueel zijn, zouden niet moeten kunnen trouwen, bevestigd worden in de kerk, of deel kunnen hebben aan het leiderschap. Het is echt belangrijk dat je hen aanmoedigt te leven in onthouding. Want uiteindelijk staat de Schrift boven ons. Waarschuw je mensen niet, dan is de tekst uit Ezechiël van toepassing. We hebben als taak mensen op Gods wil te wijzen. Blijf dus niet stil of onduidelijk als het gaat over homoseksualiteit." 

"Bid ook voor mensen die homoseksuele gevoelens hebben. Het is voor hen niet makkelijk. Zij moeten bevrijd worden door de kracht van Gods Geest," aldus Jacoline. Ze gaat zelfs zo ver dat ze homoseksuele gevoelens een "verslaving" noemt. "Ik zie mezelf als ex-verslaafde. Ik was verslaafd aan homoseksuele uitingen." 
Volgens Johanita Jordaan is het een "leugen" dat mensen niet van hun homoseksuele gevoelens kunnen afkomen, ook al weten ze dat "Gods Woord homofilie afwijst". "Het is een leugen dat homofilie geen keuze is en 'je nou eenmaal zo bent geboren'. Ik geloofde dat eerst ook. Maar het is echt mogelijk om de geest van lust die de baas over je is, te verbreken. Door de Messias ben ik echt bevrijd. En ik ben me er nu van bewust dat we niet tegen vlees en bloed moeten strijden. Dus mensen veroordelen is daarbij niet nodig. Abba Vader wil iets doen aan iedere zonde of gebrokenheid in de wereld. Onze taak is mensen daarover te onderwijzen en hen uit te dagen volgens Zijn Waarheid te gaan leven. De Waarheid dat God mensen vrij wil maken. Jezus kwam voor zondaren, niet voor heiligen." 

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen