cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 januari 2013 door Redactie

Tien sneeuwteksten uit de Bijbel

Vandaag stond er meer dan 1000 kilometer file op de wegen vanwege de sneeuwval. Waar voor sommige mensen sneeuwval een ergernis is, is het voor veel andere mensen iets fantastisch moois waar ze van genieten. Met enige regelmaat spreekt de Bijbel over sneeuw. Vaak wordt het zowel negatief als positief gebruikt. Hier tien Bijbelteksten over sneeuw (HSV):

1. "Zijn hoofd en haar waren wit, als witte wol, als sneeuw en Zijn ogen waren als een vuurvlam.." (Johannes schrijft in Openbaring over Jezus Christus; Openbaring 1:14)

2. "Bent u gekomen bij de schatkamers van de sneeuw? Hebt u de schatkamers van de hagel gezien, die Ik achterhoud voor een tijd van benauwdheid, voor een dag van strijd en oorlog?" (God antwoordt Job, nadat hij werd getroffen door lijden; Job 38:22-23)

3. "Ontzondig mij met hysop, dan zal ik rein zijn, was mij, dan zal ik witter zijn dan sneeuw." (David schrijft in een psalm nadat hij met Bathseba sliep; Psalm 51:9)

4. "En Zijn kleren werden blinkend, zeer wit, als sneeuw, zo wit als geen wolbewerker op aarde ze kan maken." (Markus over Jezus Christus tijdens de verheerlijking op de berg; Markus 9:3)

5. "Loof de HEER, bewoners van de aarde, zeemonsters en oceanen, vuur en hagel, sneeuw en rook, stormwind die doet wat hij zegt." (Psalm 148:7-8, NBV)

6. "De wolk week van boven de tent, en zie, Mirjam was melaats, wit als sneeuw. Toen keerde Aäron zich om naar Mirjam, en zie, zij was melaats." (Mirjam werd gestraft door God nadat zij met Aäron kwaad sprak over Mozes; Numeri 12:10)

7. "Evenmin als de sneeuw in de zomer en de regen in de oogsttijd past eer bij een dwaas." (Spreuken 26:1, over mensen die geen eer verdienen)

8. "De HEERE zei verder tegen hem [Mozes]: Steek toch uw hand in uw boezem. En hij stak zijn hand in zijn boezem en haalde hem weer tevoorschijn, en zie, zijn hand was melaats, wit als sneeuw. Hij zei: Steek uw hand opnieuw in uw boezem. En hij stak zijn hand opnieuw in zijn boezem, en toen hij hem weer uit zijn boezem trok, zie, hij was weer als zijn overige vlees." (God bewijst Mozes Zijn macht voordat hij terugkeert naar Egypte om het volk te bevrijden; Exodus 4:6-7)

9. "Al waren uw zonden als scharlaken, ze zullen wit worden als sneeuw; al waren ze rood als karmozijn, ze zullen worden als witte wol." (Jesaja 1:18)

10. "Want zoals regen of sneeuw neerdaalt van de hemel en daarheen niet terugkeert, maar de aarde doorvochtigt en maakt dat zij voortbrengt en doet opkomen, zaad geeft aan de zaaier en brood aan de eter, zo zal Mijn woord zijn dat uit Mijn mond uitgaat: het zal niet vruchteloos tot Mij terugkeren, maar het zal doen wat Mij behaagt, en het zal voorspoedig zijn in hetgeen waartoe Ik het zend." (Jesaja 55:10)

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een leerzame les vinden we hier om soms in de Bijbel te onderscheiden wat beeldspraak is, zoals de verzen 1.3.4.6.8.9. en werkelijke sneeuw in 2.5.7.10.

Bij bestuderen van de Bijbel en het scheiden van beeldspraak en werkelijkheid, bij de woorden "ziekte" en "genezing" doen we zeer opmerkelijke ontdekkingen. Enkele voorbeelden: Jesaja 6:10 + 30:26 + 53:5 gaat niet over genezing van het lichaam, zie? (1Petr.2:24,25) + Jes. 57:18 + Jeremia 6:14 +14:19 ...... Zoek de beeldspraak?