cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 februari 2011 door Jeffrey Schipper

Angst Chileense mijnwerkers verdween door gebed

De redding van 33 mijnwerkers uit een ingestorte mijn in Chili was een wonder dat niemand kon ontkennen. Jose Henriquez was onlangs in Londen om te getuigen van Gods redding van hem en de 32 andere mijnwerkers. Vorig jaar zaten zij meer dan twee maanden diep onder de grond. Met slechts een paar blikjes tonijn en koekjes als voedsel hebben zij het al die tijd uitgehouden.

Toen het in de mijn duidelijk werd dat alleen een wonder hen kon redden, werd iemand van de groep gevraagd om te bidden. De mijnwerkers hebben diverse achtergronden en sommige waren atheïsten. Maar alle 33 namen deel aan de gebedsbijeenkomsten. "We huilden samen een wanhopig gebed, en zeiden: 'Heer open een weg om te kunnen ontsnappen. Er is geen oplossing tenzij U het doet'." Al snel werden er in de mijn Bijbelstudies gehouden en aanbiddings liederen gezongen. De mannen bleven dagelijks bidden en voelden naar eigen zeggen de aanwezigheid van God.

Gods aanwezigheid
"In het begin was er één grote chaos en wanhoop. Maar door te bidden veranderde God onze harten en kwamen we samen tot één doel. We begonnen onze angst te verliezen en kregen hoop. De Bijbelstudies en prediking veranderde levens," vertelt Henriquez. Aan het einde van de "beproeving" aanvaardden 22 mijnwerkers Christus als hun Verlosser. "Wij zijn getuige van Gods kracht en wat Hij diep in de mijn heeft gedaan. Door deze gebeurtenis heb ik geleerd meer tolerant en geduldig te zijn. Iedereen heeft lessen van God geleerd."

Henriquez vertelt dat de vruchten van het geloof al zichtbaar zijn. "Veel mijnwerkers hadden slechte relaties met hun vrouwen, maar ze begonnen te realiseren hoe kostbaar hun vrouwen zijn. We voelden de aanwezigheid van een Vriend, een onzichtbare mijnwerker. We konden God niet zien, maar Hij was met ons. We waren niet met 33, maar met 34 mensen." Na dit wonder wil Henriquez de hele wereld afreizen om zijn getuigenis te delen en anderen vertellen over de levende God die gebeden verhoort.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen