cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. J. Hogenhout
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

22 december 2022 door Jeffrey Schipper

Ds. Hogenhout is dominee in de kerk én langs het voetbalveld: “Ik heb het mooiste beroep ter wereld”

Dominee J. Hogenhout groeide niet op in de kerk, maar op het veld van de plaatselijke voetbalvereniging. “Langs het veld ben ik nog altijd te vinden. En bijna iedere keer gaat een gesprek over het christelijk geloof”, zo vertelt de hervormde predikant. Vijf jaar geleden ging Hogenhout voor het eerst als gemeentepredikant aan de slag. Cvandaag zocht hem op in zijn nieuwe woonplaats Langerak. “Ik hoef geen targets te halen of omzetten te genereren, ik mag gewoon zaaien.”

“Als kind was ik ontzettend jaloers op mensen die ik op zondag naar de kerk zag lopen, terwijl in ons dorp de kerkklokken luidden. Ik weet nog goed dat ik als kind een kinderbijbel van een vrome fietsenmaker in ons dorp Hagestein ontving. De verhalen die ik las, sloten aan bij de verhalen die ik op school hoorde. Sindsdien is de Heere in mijn leven gaan werken.” Op 15-jarige leeftijd ging Hogenhout een opmerkelijke weddenschap met één van zijn vrienden aan. “’Jij durft niet mee te gaan naar de kerk!’ Zo daagde hij mij uit. Vervolgens zijn we voor het symbolische bedrag van 1 gulden een weddenschap aangegaan. Ik besloot om die uitdaging aan te gaan.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
“Laten we niet vergeten dat God niet alleen Schepper is van gelovige mensen, maar van iedereen. Hij kent ieder mens, ook die persoon die op zondag liever naar een race van Max Verstappen kijkt dan naar de kerk gaat. "