cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Stef Heerema
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 oktober 2022 door Stef Heerema

Theoloog maakt de Bijbel ondergeschikt aan menselijke wijsheid

"Er werd mij lariekoek verteld", vertelde ingenieur Stef Heerema onlangs in een interview met Cvandaag, in aanloop naar een lezing over geologische bewijzen van de zondvloed. 'Maar wat je ook van de evolutietheorie vindt, je kunt die niet afdoen als volkomen uit de lucht gegrepen', reageerde prof. dr. Gijsbert van den Brink vervolgens in een opinieartikel. 'Dat grenst aan desinformatie, want daarvoor zijn de talloze aanwijzingen ervoor veel te sterk.' Vandaag reageert Heerema op de bevindingen van Van den Brink.

Fulltime ben ik actief op het werkterrein theologie en wetenschap, waarin prof. dr. Gijsbert van den Brink zich ook beweegt. Uiteraard heb ik meermalen onder zijn gehoor gezeten. Toch heeft hij geen presentatie van mij bijgewoond. Hij schrijft dat ik op basis van één enkele vondst mijn conclusies heb getrokken. Maar dat is niet waar en het lijkt erop dat hij als hoogleraar zijn noodzakelijke onderzoek niet doet. Hij is niet bekend met het grote aantal voor de wereldwijde zondvloed pleitende feiten en aanwijzingen die zijn verzameld en gepubliceerd. Dat vertaalt zich nu in een publieke gedachtewisseling, waarin hij verwijtend reageert op mijn interview met Cvandaag, waarin ik afstand neem van het evolutionisme.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
Augustinus:“For as it is not yet six thousand years since the first man, who is called Adam, are not those to be ridiculed rather than refuted who try to pursuade us of anything regarding a space of time so different from, and contrary to, the ascertained truth?...

But we, being sustained by divine authority in the history of our religion, have no doubt that whatever is opposed to it is most false…”.The City of God, 18.40.