cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Christa Tomassen-Heek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

29 september 2022 door Nienke Alblas

Christa verloor in één jaar twee kindjes en haar man: "Er komt een dag dat ik hen weer zal zien"

In de periode van haar leverziekte, levertransplantatie en het herstel, kreeg Christa Tomassen-Heek moeilijk nieuws te verwerken. "Toen mijn leverziekte werd gediagnosticeerd hoorde ik dat ik geen kinderen kon krijgen", aldus Christa, "maar na de transplantatie werd ik toch ongesteld en leek het toch mogelijk te zijn." Ze vertelt over de weg van hoop en wanhoop die volgde naar aanleiding van haar boek Mijn leven overhoop.

Christa kon alleen onder begeleiding van het ziekenhuis zwanger worden. Ze moest veel en steeds meer hormonen spuiten. "Dit was een ontzettend moeilijke tijd. Uiteindelijk besloten we ermee te stoppen. Ik geloof dat dit per persoon en situatie heel sterk verschilt, maar ik ben ervan overtuigd dat God het leven geeft en neemt en vertelde mijn man dat ik wilde stoppen. Hij had het hier moeilijk mee, maar stond achter mijn beslissing. Als God ons een kind wilde geven, kon Hij dat ook zonder hormonen en medische hulp."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Levensverhalen
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Jan-Kees organiseerde een dankdienst voor de genezing van zijn dochter: "Een week later kregen we dramatisch nieuws"
- Ds. A. Kort: "De Heere sprak tot mij in een voetbalstadion"
- Het bekeringswonder van Urker koster Luut: "Ik walgde als ik een psalm hoorde en wilde niets met Jezus te maken hebben"
- Paul Blokhuis verloor zijn dochter: "Hoe kan het dat een kind van 18 ermee stopt en iemand van 93 moet wachten op de dood?"
Meer over Levensverhalen »

Klik hier om het boek van Christa Tomassen-Heek te bestellen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen