cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Joop Gankema
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

12 januari 2022 door Patrick Simons

Deze geestelijke les wil Joop Gankema aan de volgende generatie doorgeven

“Mensen kunnen heel hoog opkijken tegen mannen en vrouwen die op het podium staan, maar God kijkt met andere ogen”, vertelt Joop Gankema. Aan de hand van zijn boek ‘Mijn leven met de Grote Regisseur’ spraken we afgelopen weken uitgebreid met de voormalig directeur van de Pinksterconferentie Opwekking over verschillende onderwerpen die in het boek ter sprake komen. Vandaag laat hij zich in het hart kijken. Is er iets in zijn leven dat hij graag opnieuw zou doen? Welke geestelijke les zou hij aan de volgende generatie mee willen geven?

Het boek van Gankema is vormgegeven alsof het over de film van zijn leven gaat. Ook de titel verwijst daarnaar. Maar als hij nu mocht kiezen, zou er dan een scene zijn die hij zou willen overdoen? “Nee”, antwoordt hij resoluut. “Ik heb een moment gehad waarop ik misschien afscheid van het leven moest nemen. En daar was ik klaar voor. Mijn leven was op orde met God en dat is voor mij het allerbelangrijkste. Dat is voor mijn vrouw en mij altijd het belangrijkste geweest. Natuurlijk willen we graag zo lang mogelijk bij elkaar blijven. Natuurlijk wil je je kinderen zien opgroeien, trouwen en wil je graag kleinkinderen krijgen. Maar het gaat er uiteindelijk echt alleen maar om dat je leven met God op orde is. Dat was het en dat is het. Dat is het rustpunt in mijn leven.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Joop Gankema
- Joop Gankema vertelt over diefstal van flinke sommen geld op Opwekking: "Ik zocht de dader op in de gevangenis"
- Joop Gankema kwam tegelijk met zijn vrouw tot bekering: "Mijn leven werd op z'n kop gezet die avond"
- Gods stem verstaan is volgens Joop Gankema confronterend: "Ik voelde me de allergrootste mislukkeling"
- De hoogtepunten van Opwekking volgens Joop Gankema: "Ik kijk niet naar massa of spektakel"
Meer over Joop Gankema »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Joop is een rijk gezegend mens.