cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
evangelie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 januari 2019 door Henk Herbold

Klimaatverandering, het nieuwe evangelie?

Wat we nu ga schrijven is erg gevaarlijk. Mogelijk zullen hierdoor zelfs mensen boos gaan worden, maar helaas kunnen we niet anders. We willen zo graag waarschuwen voor de te eenzijdige belichting van het onderwerp ‘klimaatverandering’ en we willen vooral waarschuwen voor de gedachte dat de mens zelf instaat zou zijn om de aarde van de ondergang te redden. Mensen die denken dat we het allemaal zelf in de hand hebben, gaan vaak volkomen voorbij aan wat de Bijbel voorspelt, over de toekomst van onze aarde.

Men ziet het op de volgende manier. De mens op aarde is schuldig aan de klimaatverandering die waarschijnlijk op dit moment plaats vindt. De verandering van het klimaat zou voornamelijk veroorzaakt worden door een sterke toename van de zogenaamde CO2-uitstoot en daarvoor wordt de mens gezien als de belangrijkste schuldige. Nu is het de vraag of de uitstoot van CO2 werkelijk de enige oorzaak is voor de verandering van het klimaat. Maar los daarvan gaat men ook volledig voorbij aan het feit, dat het grootste deel van de CO2-uitstoot veroorzaakt wordt door de aarde zelf, waar dus de mens helemaal geen invloed op heeft. Bijvoorbeeld de uitstoot van moerasgebieden, vulkaanuitbarstingen, bosbranden, etc..

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Klimaatverandering
- Meteoroloog Reinier van den Berg is klaar met 'klimaatontkenners': "De twijfel heeft nu lang genoeg geduurd"
- Tijdens klimaatactie gearresteerde predikant: "Ik heb als christen een veel hogere wet dan die van mijn land"
- Klimaatverandering? Klopt het wel wat ze ons vertellen?
- Waarom christelijke klimaatactivisten een brug in Amsterdam blokkeren: "Het klimaat hoort volledig bij het werk van Jezus"
- De klimaatmars: waarom iedere christen mee zou moeten doen
Meer over Klimaatverandering »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

B
Ik weet niet of Henk https://tora-yeshua.nl/2019/01/leugen-en-wetteloosheid-nemen-toe-eindtijd-teken/ gelezen heeft, maar dat schreef ik een paar dagen geleden.

Van harte eens met het meeste.

Met in mijn artikel een link naar een zover ik weet atheïstische professor, die al vanaf 1992 wijst op de onzin van de klimaatgekte.

Besef ook even dat dit kabinet (met CDAen CU als gristen-lijken) ons land financieel te gronde richt met haar gestoorde plannen die 1000 miljard gaan kosten en niets opleveren.

Shalom,

Ben Kok (j-chr. p.)