cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Heleen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

Auteur: Jeffrey Schipper

"Als kind was ik bang voor Jezus’ wederkomst"

Op jonge leeftijd was Heleen bang voor de dood, de wederkomst van Jezus en de hel. “Later heeft God me laten zien dat ik niet bang voor Hem hoef te zijn. Je hoeft niet lijdzaam af te wachten of je wel of niet bent uitverkoren,” vertelt de moeder van twee dochters. Ze vertelt over het vinden van geloofszekerheid, leven met God en haar leven met en na kanker.

Hoe ben je tot geloof gekomen?
“Ik ben opgegroeid in de Gereformeerde Gemeente en op jonge leeftijd was ik heel bang voor de dood, voor de wederkomst van Jezus, de hel en voor God. Op mijn 19e ging ik een keer naar een Hervormde Kerk in mijn woonplaats en hoorde daar een preek over Johannes 3:16. De dominee vertelde dat er in de grondtekst ‘kosmos’ staat en ik kreeg toen een beetje hoop dat Jezus dan heel misschien ook voor mij was gestorven. Want ‘kosmos’, dat waren niet alleen de uitverkorenen zoals mij altijd was geleerd, maar de hele wereld. In theorie was het dus voor mij ook mogelijk, al kon ik dat nog moeilijk geloven. Ik bleef in de Hervormde kerk en een paar jaar later deed ik er belijdenis van mijn geloof, maar toch durfde ik me nog geen kind van God te noemen. Toen in 1999, kort achter elkaar mijn tante en mijn schoonvader zijn overleden, besefte ik dat ik zelf een keuze moest maken. Dat het niet aan God lag, maar aan mij. Dat ik die keuze mocht en kon maken, omdat God eerst voor mij had gekozen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties