cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

10 februari 2016 door Anne Vader

"Mijn kinderen hebben de kerk verlaten"

“Kinderen zien heel scherp wat echt en niet echt is. Probeer ze niet iets door de strot te duwen met een vroom verhaaltje.” Dat zegt Henk Fonteyn, vader van vijf kinderen (17 tot 35 jaar) die de kerk de rug toekeerden. Fonteyn schreef een boek voor ouders van kerkverlaters. “Heb je kinderen lief, dat is het beste wat je elkaar kunt aandoen,” zegt hij in een interview met CIP.

Dat zijn eigen kinderen de kerk hebben verlaten, dwong Fonteyn tot nadenken: heb ik het allemaal wel goed gedaan? Hebben wij als ouders voldoende de betekenis van de kerk laten zien? En waarom ben ik eigenlijk gebleven? In het boek beschrijft hij in twaalf hoofdstukken twaalf redenen om de kerk trouw te blijven. Voor hemzelf is de kerk vooral de ideale plek om te zingen – “waar doe je dat nog?” – en te bidden. “Voor mij is naar de kerk gaan ook een vorm van loyaliteit aan je ouders en opvoeding,” vertelt hij.
cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen