cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 maart 2016 door Anne Vader

"Van nature ben ik een driftig mannetje"

Hoe gaat hij als directeur van om met macht en geld? En hoe kun je vliegreizen verkopen als je tegelijk wilt bijdragen aan duurzaamheid? CIP.nl interviewde Jan van den Bosch, directeur van Beter-Uit Reizen, in de serie ‘christen-zijn op je werk’. "Ik ben geen heilige," geeft hij toe. "Vaak heb ik de neiging om net als Petrus meteen naar voren te stappen en mensen de les te lezen. Ik vind het soms een opgave om bij wijze van spreken niet te gaan tieren."

Met zijn veertig jaar vond hij zichzelf te oud om de EO-jongerendag te presenteren. Dat zorgde voor een kantelpunt in zijn leven: Jan sloeg een nieuwe weg in en ging als ondernemer aan de slag. Het bestuur van de omroep was niet blij met zijn keuze en bood hem salarisverhoging aan. Maar Jan zette door en begon de tv-serie Overal en Nergens, waarvoor hij de hele wereld over reisde en honderden bekende en minder bekende mensen interviewde. “Van de koning van Tonga tot de tienvoudige Olympisch kampioen atletiek tot een zendeling die onder blote indianen evangeliseert,” blikt hij terug.
cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen