cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arie de Rover en Johan Derksen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 mei 2022 door Arie de Rover

De digitale steniging van Johan Derksen: begrijpelijk of genadeloos?

“Wie meegaat in de cancelcultuur verliest Gods genade uit het oog. Dan wordt Johan Derksen niet alleen een dader, maar ook een slachtoffer omdat er rücksichtslos met hem afgerekend zou moeten worden.” In de nieuwsrubriek ‘nieuws door de bril van genade’ duidt spreker Arie de Rover (links op de foto), schrijver van het pas verschenen boek ‘Genadeloos goed’, recente uitspraken van Johan Derksen en de cancelcultuur voor CIP.nl.

Toen ik hoorde over de door Derksen smeuïg vertelde anekdote en zijn vermeende seksueel overschrijdend gedrag, dacht ik allereerst aan de vrouwen en meisjes die ik als counselor te vaak in mijn praktijk heb gesproken. Vrouwen en meisjes bij wie trauma’s uit het verleden weer zijn opgerakeld. Dit soort mediaverhalen zijn vaak triggers waarbij misbruikslachtoffers opnieuw beleven wat ze in het verleden hebben doorgemaakt. En dan werd er door de tafelgenoten van Derksen ook nog over zijn ‘jeugdzonde’ gelachen. In de kakofonie aan meningen verdwenen de slachtoffers helaas meteen weer naar de achtergrond en ging alle aandacht uit naar de ‘gecancelde’ Johan Derksen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Het is niet aan ons om de veroordelen, maar om op te roepen tot bekering en de genade van God te ontvangen. Maatschappelijk gezien is vervolgen en berechten aan justitie en ook niet aan ons. Tegelijkertijd is het heel belangrijk dat slachtoffers echt gehoord gaan worden. Ik vind het ook wrang dat het OM nu een onderzoek gaat doen naar een verjaarde zaak (wat denken ze te bereiken?), terwijl veel huidige misbruikslachtoffers nog steeds vaak niet voldoende gehoord worden.