cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Sigrid Kaag en Jeffrey Schipper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

Auteur: Jeffrey Schipper

D66-haat van christenen loopt de spuigaten uit (en ik schaam me kapot)

Zou je extra hemelpunten scoren als je ‘D666’ of ‘Kaag = de antichrist’ de digitale wereld in slingert? Deze vraag houdt mij sinds de zomervakantie bezig. Terwijl Sigrid Kaag er namens D66 alles aan doet om Nederland een andere koers te laten varen, worden er vanuit christelijke hoek kanonskogels afgevuurd op het D66-schip.

Toegegeven: de politieke prestaties van Sigrid Kaag als D66-leider kunnen beter. De vrouw die nieuw leiderschap had beloofd, heeft zich dit jaar gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap ‘partijen uitsluiten’. Met ongepast dedain duwt ze iedereen die ook maar een beetje conservatief uit z’n ogen kijkt van zich af. Dat ze een zakelijke benadering de voorkeur geeft boven het opbouwen van een persoonlijke relatie met politici maakt haar niet bepaald sympathieker. En dan heb ik het nog niet eens over het enthousiasme waarmee ze de verderfelijke Voltooid Leven-wet de komende jaren wil uitvoeren, met een progressieve gretigheid waarvan mijn nekharen overeind gaan staan.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Jeffrey Schipper
- Gemiste kans: wéér geen refodominee op podium Pinksterconferentie Opwekking
- Ik vond dominee De Heer een oubollige, vervelende refopredikant (en nu heb ik spijt)
- Ik luister liever naar Hugo de Jonge dan naar speculerende eindtijdchristenen
- Tim Hofman zocht een refodominee maar trof een Gideonsbende
- Wie zeurt over het zwarte pak van refodominees verdient een donderpreek
Meer over Jeffrey Schipper »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Je moet mensen niet demoniseren. Maar een gedachtengoed kan wel degelijk kwaadaardig zijn. De geschiedenis zit er vol mee. En het D66 programma zit vol met elementen die recht tegen het evangelie ingaan, die ook ronduit anti-christelijk zijn. Laten we nu niet naïef gaan doen.