cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 februari 2021 door Redactie

Kamermeerderheid voor afschaffen bedenktijd abortus, opvallende draai SP

Een meerderheid van de Tweede Kamer is voor het afschaffen van de vijf dagen bedenktijd voor abortus. Donderdag stemden 119 van de 150 Kamerleden voor het voorstel van GroenLinks en PvdA. Alleen de christelijke partijen en Denk stemden tegen. SP maakte een opvallende draai.

Er is al geruime tijd behoorlijke discussie over het al dan niet afschaffen van de vijf dagen bedenktijd wanneer iemand een abortus wil regelen. Op dit moment is het wettelijk verplicht om deze vijf dagen bedenktijd in acht te nemen vanaf het moment dat er voor het eerst contact is geweest met een arts. Progressieve partijen verzetten zich al langer tegen deze voorwaarde. GroenLinks en PvdA besloten na het debat over dit onderwerp een motie in te dienen waarin werd verzocht om de vijf dagen verplichte bedenktijd af te schaffen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Abortus
- Niets is progressiever dan de strijd tegen abortus
- Kees van Helden deelt bijzondere verhalen van vrouwen die niet voor abortus kozen
- Linkse partijen pleiten voor demonstratieverbod bij abortusklinieken; Schreeuw om Leven reageert
- Abortusdebat bewijst hypocrisie progressieve Dolle Mina's én conservatieve christenen
- Abortusdebat waait over naar Nederland: GroenLinks-Kamerlid haalt uit naar evangelicals
Meer over Abortus »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Vanaf het begin van de abortuswet zat dat er aan te komen. Eenmaal op het hellend vlak, kan het alleen maar erger worden. Nu is het toegestaan tot 24 weken zwangerschap en is de bedenktijd afgeschaft. De eerste geluiden zijn er al om het toe te staan tot 40 weken. En daarna zal er waarschijnlijk een proefperiode komen waarin de ouders kunnen beslissen het kind te houden of te vernietigen. Vogelvrij verklaard tot wanneer? De vraag is, wie zijn wij om over leven en dood te oordelen en de volgende vraag is, wie bepaalt wanneer dit leven begint?