cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. M. van Reenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 maart 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. Van Reenen begrijpt onderscheid tussen kerk en kledingzaak niet: "Kerken die sluiten geven verkeerd signaal af"

“Veel mensen hebben nu meer last van de paniek dan van het virus zelf. Juist is in deze tijd is het een getuigenis als mensen naar de kerk gaan.” Ds. M. van Reenen ziet met pijn in het hart veel lege kerkbanken. Vanwege de coronacrisis kunnen niet al zijn kerkleden op zondag twee keer naar de kerk. De hersteld hervormde predikant legt uit waarom de kerkdienst juist in crisistijd een belangrijke functie heeft. Hij kan de overheidsmaatregelen tegen corona niet anders dan met pijn in zijn hart gehoorzamen.

Van Reenen geeft leiding aan de hersteld hervormde gemeente in Oldebroek. Normaal gesproken gaan op zondag zo’n 200 kerkgangers naar de samenkomst. “Naar aanleiding van de maatregelen om corona tegen te gaan hebben gekozen om te splitsen: de helft komt op zondagmorgen naar de dienst en de andere helft zondagmiddag. Daar komt nog bij dat mensen met verkoudheidsverschijnselen en ouderen thuis meeluisteren. Dat betekent dat per kerkdienst zo’n 50 mensen tegenover mij zitten. Er is voldoende ruimte om te spreiden en dus anderhalve meter van elkaar verwijderd te zijn.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Deze dominee heeft geen idee hoe erg het is, natuurlijk beschermt God Zijn kinderen maar dat wil niet zeggen dat Zijn kinderen geen eigen verantwoordelijkheid hebben. Toevallig heb ik een dochter in Uden wonen waar de hele dag het geloei van ambulance te horen is, waar de trauma helikopter van Volkel de hele dag vliegt. Wij rijden nu naar Uden om doosjes paracetamol te brengen zelfs de huisartsen hebben niets meer. In St. Jan een verzorgingshuis is een hele gang overleden en deze worden niet meegeteld.