cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Geloof en Gezondheid Pro Life Zorgverzekeringen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

MET PRO LIFE ZORGVERZEKERINGEN

 

Goed voor jezelf zorgen, hoe doe je dat?

We proberen allemaal verschillende ballen in de lucht te houden. We zorgen voor onze kinderen, (schoon)ouders, zijn druk met werk, kerk en sociale verplichtingen. Maar hoe zit het met de verzorging van je eigen lichaam, ziel en geest? Sta je daar voldoende bij stil in de drukte van iedere dag?

Wil jij meedoen met het programma Geloof en gezondheid? Meld je aan op geloofengezondheid.nl

Goede keuzes maken lukt niet vanzelf.  
Met kennis wordt de kans dat je betere keuzes maakt groter. Leer je naar jezelf te kijken, zoals God naar je kijkt. Je bent waardevol en van betekenis. De invloed van je gedrag op je gezondheid gaat ook om het accepteren van wie je bent. Hoe kijk jij naar jezelf? Zie jij wat God ziet? Mag je van jezelf falen? Of stel je te hoge eisen aan jezelf?

Het onlineprogramma Geloof en gezondheid gaat je helpen! 
Vanaf 5 juni kun je 4 weken aan de slag met je eigen gezondheid. Je krijgt interessante informatie, tips en advies op het gebied van beweging, voeding, ontspanning, bezieling en gedrag en omgeving. Elke werkdag ontvang je een e-mail waarin 1 onderwerp centraal staat. Je hoeft echt niet alles te volgen. Kies eruit wat bij jou past. En het mooie is, meedoen kost je niets! 

Wat kun je verwachten? We verklappen nog niet alles… 

Podcasts: Goede gesprekken met interessante sprekers. 
Elke dag kun je een goed gesprek luisteren dat aansluit bij het onderwerp van die dag. Experts als Otto de Bruijne (bezieling), Anniek Sturm (voeding) en Mieke de Boer-Sonnenschein (hechting) nemen je mee in hun verhaal. Ze motiveren je, geven tips, vertellen wat wel en niet werkt en hoe dat zit. Het wordt heel interessant, dat beloven we je.

Lectio divina: bidden met de Bijbel. 
We starten de dag met een lectio divina. Dit is een manier van Bijbellezen die wordt gekenmerkt door een biddend en aandachtig luisteren naar wat God door de tekst heen wil zeggen. Elke dag ga je zo’n 10 minuten mee op ontdekking in de Bijbel. Jos Douma, Wim van Vlastuin, Ingeborg te Loo en Maarten Goossensen nemen je mee in deze unieke ervaring.  

Ontspanningsoefeningen: rust is ook goed voor je ziel. 
Hoe kom je in drukke tijden tot rust? Daniëlle van de Lagemaat legt ons in een serie goede gesprekken uit hoe we tot rust kunnen komen. Ze geeft daar ook mooie boekentips en oefeningen bij. Deze zijn niet alleen goed voor je lichaam. Maar ook voor je ziel.  

Recepten: wie houdt er niet van een lekkere taart? 
Taart eten is voor veel mensen een feestje. Alleen zijn niet alle taarten even gezond. En niet iedereen is een keukenprins(es). Désirée Ebbers deelt met ons 4 heerlijke recepten. Deze zijn gemakkelijk, snel te maken en verantwoord. Heb je na deze taarten de smaak te pakken? Dan hebben we op onze website nog 200 andere recepten om thuis of op vakantie mee aan de slag te gaan.  

Webinar: Voeding voor je (kinder)brein 
In een live webinar gaan we in gesprek met kindervoedingscoach Anneke Hoek. Hoe groot is de invloed van wat we eten op ons gedrag en ons lichaam? We gaan op 16 juni live met Anneke hierover in gesprek. En jij kunt er online bij zijn en vragen stellen.

Doe mee en krijg het boekje Jouw reisgids – Op ontdekking met Els van Dijk cadeau.
Verlang jij er ook naar de goede dingen voor jezelf en anderen te doen? De geest van God helpt je hierbij. Maar hoe vertaal je de boodschap van God naar je eigen leven? Meld je aan voor Geloof en gezondheid. Dan krijg je naast het mooie programma ook het boekje Jouw reisgids - Op ontdekking met Els van Dijk toegestuurd*. Els neemt je mee en leert je kleine stappen te zetten in grote levenslessen. Om zo tot je bestemming te komen. Wie wil deze stap nu niet zetten?  

Meld je aan op geloofengezondheid.nl
Het kost je niets en je hoeft geen klant te zijn. Meedoen is leuker als je het samen doet. Je motiveert elkaar en houdt het langer vol. Nodig daarom vrienden, kennissen en gemeenteleden van harte uit om mee te doen! 

*Op=op!