cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. Marien Kollenstaart
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 maart 2023 door Ds. Marien Kollenstaart

Jezus is totaal niet bang voor slechte reviews

Willen jullie soms ook weggaan? - Johannes 6:67 (lees 48-69)

Zou jouw kerk groeien met Jezus als predikant? Dat is maar de vraag. Jezus irriteerde zijn publiek namelijk vaak. Zo wees Hij vlak hiervoor op zichzelf als het brood van het leven - als je Hem tot je zou nemen, zou je nooit meer honger hebben. Dit leverde Jezus veel fronsende blikken op. Van de farizeeën, zou je misschien denken, maar volgens Johannes irriteerden ook veel van Jezus’ leerlingen zich aan zijn uitspraken. Ze liepen geërgerd weg. De eerste kerkverlating, zeg maar.

Ik zou mezelf vervolgens een beetje matigen, maar Jezus niet. Doodleuk vraagt Hij zijn twaalf discipelen of ze ook niet willen weggaan. Jezus is totaal niet bang voor slechte reviews: het gaat Hem niet om applaus, maar om het Woord van God. De twaalf discipelen hadden dit door.

Erger jij je weleens aan Jezus’ woorden en zo ja, welke? Wat maakt Jezus’ boodschap voor jou van waarde?

Bovenstaand fragment van ds. Marien Kollenstaart is afkomstig uit de uitgave 40 vragen van Jezus die uitdagen. Juist de veertigdagentijd is voor christenen een stimulans om de relatie met Jezus te verdiepen en te luisteren naar zijn vragen. Een periode om stil te worden, om je te bezinnen op je levensstijl, om contact te zoeken met Hem. In dit boek vind je 40 vragen van Jezus, voor elke dag één, die je daar hopelijk bij helpen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Kerken en dominees voorop zouden veel meer moeten gaan nadenken over waarom de woorden van Jezus zoveel weerstand opriepen. Kerken die verkondigen dat de mens zondig is, verkondigen de zelfde boodschap als de Schriftgeleerden, die Jezus verweten om te gaan met zondaren. Jezus verkondigde niet dat mensen zondig waren, maar dat hun zonden vergeven waren. En dat deed hij zelfs wanneer ze er niet om vroegen.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify