cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
schrijfactie Turkije
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET SDOK

 

Turks jongetje gaat iedere dag huilend naar school: "De meester werd boos en noemde christenen ‘vieze mensen’"

SDOK komt in actie voor christelijke kinderen in Turkije. Veel van hen worden gepest vanwege hun geloof. Juist in deze moeilijke tijd in het land willen we hen extra bemoedigen. 

Koranles
De problemen beginnen vaak als de kinderen in de bovenbouw koranlessen krijgen.
Yeshua vertelt: “Omdat ik christen ben, hoefde ik niet mee te doen met de les. Maar de school waar ik naartoe ga, is maar klein. Er was geen ruimte in een ander lokaal voor mij, dus ik bleef tijdens de godsdienstles stilletjes in de klas zitten om anderen niet tot last te zijn. Maar juist tijdens die lessen, is het geplaag begonnen. En het erge was dat ook de meester meedeed!"

"Vieze mensen"
"De meester zei dat christenen de verkeerde goden aanbidden en dat ik naar de hel zou gaan. Ik wilde iets over mijn geloof uitleggen, maar de meester werd boos en noemde christenen ‘vieze mensen’. De kinderen uit mijn klas lachten me uit en pestten me op het schoolplein. Ze probeerden me ook te slaan. Thuis moest ik vaak huilen en ik vertelde mijn moeder wat er gebeurde op school. Mijn moeder werd ook verdrietig en huilde met me mee. We gingen samen bidden.”

Bedreigd door klasgenootje
De moeder van Yeshua is ook op school geweest om te vertellen over het christelijk geloof. Eerst stopte het pesten toen maar nu is het weer begonnen. Vorige maand is Yeshua door een klasgenootje bedreigd met een schaar. Elke dag gaat Yeshua huilend naar school.

Christelijke kinderkampen
SDOK draagt bij aan kinderkampen die elke zomer voor christelijke kinderen in Turkije worden georganiseerd. Daar zien ze dat er nog veel meer christelijke kinderen in Turkije zijn. Samen krijgen ze Bijbels onderwijs, maken ze plezier en kunnen ze groeien in geloof.

Veel christelijke kinderen in Turkije hebben het moeilijk omdat ze in de minderheid zijn. Stuur jij een kaart naar een van de christelijke kinderen in Turkije? Klik hier om een kaart te sturen.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify