cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Opwekking Asbury University
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

23 februari 2023 door Dirk van Genderen | God Reports

Opwekking Asbury University kwam voor Joshua op het juiste moment: "Ik voelde me geestelijk een zinkend schip"

Eén van de studenten op de Asbury University, die de afgelopen dagen geestelijk totaal is veranderd, is de 22-jarige Joshua Curry. "Eigenlijk voelde ik me geestelijk heel arm, als een zinkend schip", vertelt hij. "Ik schreef in mijn dagboek dat ik het middelmatige protestantisme beu was. Ik wilde vrijheid, ik verlangde naar vergeving van mijn zonden, naar een geestelijke doorbraak in mijn leven. Maar ik voelde ook dat de wereld mij verleidde en wegtrok van waar ik ten diepste het meest naar verlangde."

Het is een regel op deze school dat alle studenten en medewerkers drie keer per week een samenkomst in de kapel bijwonen. De geestelijke ligging van de school is in de lijn van John Wesley. "Veel enthousiasme voor die bijeenkomsten was er niet", vertelt Joshua. "Veel studenten gingen omdat het verplicht was, maar wilden eigenlijk niet."

Opofferende liefde
Op woensdag 8 februari was Joshua ook in de kapeldienst. De gastspreker, Zach Meerkreebs van de CAMA-zending, hield een lezing op opofferende liefde, vanuit Romeinen 12. Over hoe ‘Liefde in actie’ eruitziet. Na de bijeenkomst bleven enkele tientallen studenten achter in de zaal. Joshua ging terug naar de slaapzaal. Na een paar uur kreeg hij een verrassend bericht op zijn mobiel. "Er is nog steeds aanbidding in de kapel, er komen steeds meer studenten naartoe."

Ook Joshua ging er nu heen om te kijken wat er aan de hand was. "Ik werd getroffen door wat ik zag. Dat was buitengewoon. Het ging allemaal over Jezus. Er was een honger naar God. Het leek alsof er een vrede die alle verstand te boven gaat, neerdaalde van boven. Het was sereen, ingetogen, heilig. Het voelde als een heilige plaats, een plaats waar God aanwezig was. Ik moest denken aan Mozes bij de brandende braamstruik, alsof het echt een heiligdom was."

"Zach Meerkreebs, de spreker van die ochtend, kwam weer terug toen hij hoorde wat er allemaal gebeurde. Hij begeleidde ons in de aanbidding, maar ook in het belijden van zonden, het bidden en het lezen in de Bijbel. Aanwezigen begonnen ook elkaar hun zonden te belijden. Ik ervaarde een opwelling van liefde, je kon helemaal open zijn met mensen die je nauwelijks kende. Eén van mijn vrienden vertelde dat hij alle zonden uit zijn leven had beleden en dat hij zich nog nooit zo vrij had gevoeld. Hij ervaarde zo Gods vergeving."

Eerbied voor Gods Woord
Joshua geeft aan dat het ook buiten het gebouw te merken is dat God aanwezig is. "De wind waait zo anders dan normaal. Van alle kanten vandaan waait de wind naar de kapel toe en het is alsof er een wolk van Gods aanwezigheid boven de kapel hangt."
Hij proeft oprechte eerbied voor het Woord van God. In de boodschap van Meerkreebs, toen hij weer terugkwam, lag de nadruk op de oproep tot bekering. "Het is niet zo dat hier een leider is, die alles orkestreert, er is geen band waar de mensen op afkomen. Het is de Heere Zelf, Die hier krachtig werkt met Zijn Geest."

In de kapel ontdekte Joshua boven het orgel een opmerkelijke inscriptie: ‘Holiness unto the Lord’ (Heiligheid voor de Heere). "Deze woorden kenmerken wat hier gebeurt. Ik denk dat hier heiligheid heerst. Dat ervaar ik zelf ook: de oproep tot heiligheid en heilige liefde."

Studenten blijven de kapel in- en uitgaan en inmiddels zijn er ook andere ruimten opengesteld, omdat er zoveel mensen komen dat ze niet meer in de kapel, met 1500 zitplaatsen, passen. "De lessen op school gaan ook door", vertelt Joshua nog, "maar als we een uurtje vrij hebben en tussen de lessen door, gaan we snel weer naar de kapel. Ik weet dat er ook mensen in kapel hebben geslapen, ook ’s nachts gaat het door, er zijn altijd mensen. De hele school is veranderd, mensen zijn aardiger geworden. In mijn slaapzaal hangen van die borden waar van alles op werd geschreven, soms heel grof. Nu staan er alleen maar lofprijzingen aan God op."

Bovenstaand verhaal verscheen via God Reports in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify