cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Footage: International Christian Concern
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 januari 2023 door Redactie

Zoontje van christelijke moeder moest en zou deelnemen aan Pride-event: nu staan ze voor de rechter

Toen de christelijke Izzy Montague haar zoon niet mee wilde laten doen aan de LHBTI-parade van de Heaver's Farm-bassischool, werd dat niet toegestaan door de Zuid-Londense school. Deze week dient de rechtszaak van Montague tegen de school.

Vier jaar was Montagues zoon slechts, toen hij samen met de school mee zou lopen in een pride van LHBTI'ers. Toen de christelijke vrouw haar zoon niet mee liet lopen en aangaf dat het tegen haar christelijke geloof inging, bleek dat deelname verplicht was. Niet meelopen zou gelijkstaan aan het hebben van een gedragsprobleem, zegt Montague. Ook ervaarde ze een vijandige houding vanuit de school nadat ze haar klacht indiende en zorgde dat voor een intimiderende sfeer richting haar en andere ouders die de acties van de school bekritiseerden.

"Toen ik erover klaagde dat mijn jonge kind gedwongen werd om mee te doen aan een evenement dat ingaat tegen mijn geloof, nam school ten opzichte van mij een andere houding aan. Ik wilde het Pride-evenement niet eens stoppen, maar wilde dat mijn zoon les krijgt en niet geïndoctrineerd wordt. Andere ouders waren bang om zich uit te spreken omdat ze zagen hoe de school mij behandelde."

De rechtszaak die vanaf woensdag van start gaat niet alleen over haar eigen kind, maar over het beleid van veel scholen. "Ik neem deze stap om bewustwording te creëren over wat er gebeurt op onze basisscholen. Ik wil niet dat andere ouders hetzelfde moeten doorstaan als wat ik in maanden, zelfs jaren meemaak."

Het is voor het eerst dat een Engelse rechtbank zich uitspreek over een dergelijke LHBTI-zaak, zegt haar advocatenkantoor Christian Legal Centre. Andrea Williams van dit kantoor: "Deze zaak belichaamt de chaos die we de komende jaren op onze scholen kunnen verwachten en is een ander voorbeeld van de 'totalitorantie' die zo belangrijk is geworden in onze samenleving."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het is toch absurd dat iemand verplicht zou kunnen worden deel te nemen aan een Pride-event?