cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Trans cake
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 januari 2023 door Patrick Goede

Taartenbakker Jack Phillips veroordeeld voor weigeren taart aan transgender; bakker gaat in beroep

Taartenbakker Jack Phillips van de Masterpiece cakeshop in Colorado, heeft een rechtszaak verloren die was aangespannen na een klacht van een transgender klant. De klant, Autumn Scardina genaamd, wilde zijn eigen transitie én verjaardag vieren met een taart. Dat deed hij door een taart in de transgenderkleuren blauw en roze te bestellen.

Phillips stemde eerst in met het voorstel van de klant, omdat de taart geen specifieke boodschap moest bevatten. Maar toen Phillips na de bestelling hoorde van Scardina dat hij transgender was geworden en de taart wilde gebruiken om, onder andere dat gegeven, te vieren, weigerde de bakker alsnog. Iets wat de rechtbank hem kwalijk neemt. 

“Pas nadat Scardina had onthuld dat hij transgender was en van plan was de taart te gebruiken om zowel zijn verjaardag als zijn transitie te vieren, weigerden Masterpiece en Phillips de taart te verstrekken. Het was dus Scardina's transgenderstatus, en zijn wens om de cake te gebruiken om die status te vieren, die ertoe leidde dat Masterpiece en Phillips weigerden de cake te leveren", zei het gerechtshof volgens de Christian Post.

Geen boodschap
Het hof van beroep verwierp de beweringen van Phillips dat hij gedwongen werd een boodschap over te brengen die tegen zijn overtuigingen indruiste, omdat de cake die hij moest maken "geen boodschap uitdrukte".

Phillips had eerder in 2018 een zaak bij het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten gewonnen die ging over zijn weigering om een bruidstaart te bakken ter ere van een homohuwelijk in 2012, toen het homohuwelijk niet legaal was in Colorado.

De Alliance Defending Freedom, die Phillips juridisch vertegenwoordigt, hekelde de recente beslissing van het hof en beloofde in beroep te gaan, omdat het de rechtszaak ziet als onderdeel van een bredere intimidatiecampagne tegen de christelijke bakker.

'Meer dan tien jaar geleden begonnen Colorado-functionarissen zich op Jack te richten, waarbij ze de staatswet misbruikten om hem te dwingen dingen te zeggen die hij niet geloofde. Vervolgens zette een activistische advocaat die kruistocht voort. Deze wreedheid moet stoppen', aldus ADF Senior Counsel Jake Warner in een verklaring die werd gedeeld met The Christian Post.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Waar... is de vrijheid gebleven?

Je ziet hier het dominante gedrag van een "transgender klant".

Dominante mensen zijn erg overheersend, want HUN wil is wet!

Deze "klant" had ook een andere taartenbakker kunnen zoeken, die wel aan zijn wens wilde voldoen, maar hij schepte er "waarschijnlijk" behagen (plezier) in om zijn zin te krijgen.