cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Opwekking
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 januari 2023 door Patrick Goede

Christelijke leiders zien vervolging van christenen gelijk opgaan met opwekking

De christelijke leiders Heidi Baker, Andrew Brunson en Cindy Jacobs vertellen aan CBN News hoe ze de vervolging van christenen wereldwijd zien toenemen. Tegelijkertijd brengt deze vervolging vaak een soort opwekking met zich mee, merken zij op. "God ontwaakt en brengt opwekking. We herkennen het misschien niet als zodanig, maar letterlijk miljoenen worden gered", zegt Cindy Jacobs tegenover CBN News.

Heidi Baker woont en predikt op een van de moeilijkste en gevaarlijkste plekken op aarde: Cabo del Gado in Mozambique. De documentaire Nifento, gefilmd door zendelingen James en Jessica Brewer, beschrijft de gruwelijke vervolging van christenen door toedoen van de islamistische groepering al-Shabbab.

“Er is een groot conflict gaande daar waar al-Shabbab is en ze willen heel graag de sharia invoeren. Ik denk dat het veel te maken heeft met gas en olie. Het is ook een spiritueel conflict, maar we hebben nog nooit zoiets gezien", zegt Baker. Aan de andere kant is er ook veel hoop te ontdekken in het land. "Als mensen Jezus leren kennen, rennen ze naar Hem toe. Het is dus de moeilijkste tijd die we ooit hebben meegemaakt. En tegelijkertijd een van de meest glorieuze tijden."

Orkanen
Op de vraag wat haar boodschap aan de kerk is, gezien de verschrikkelijke vervolging, reageert Baker: "Maak je klaar om door elkaar geschud te worden. Ik weet dat mensen bidden voor het voorkomen van bepaalde omstandigheden, want niemand wil vervolging. Niemand wil oorlog. Niemand wil terreur. Niemand wil hongersnoden, overstromingen, orkanen en cyclonen. Maar we lezen in Gods Woord, dat er nu dergelijke dingen gebeuren en dat ze zullen toenemen."

Cindy Jacobs van de christelijke organisatie Generals International, is het met Baker eens. “God ontwaakt en brengt opwekking. We zien op veel plaatsen opwekking. We herkennen het misschien niet als zodanig, maar letterlijk miljoenen worden gered," legt Jacobs uit.

"Er zijn nu veel bekeerlingen in Iran. Er is op dit moment een enorme beweging van God in Iran. Het is een heel opwindende tijd om in te leven. Houd dus de prijs in de gaten, niet de omstandigheden.”

Sommige christenen geloven dat dit precies is wat Andrew Brunson deed toen hij van 2016 tot 2018 twee jaar lang in een Turkse gevangenis zat vanwege valse beschuldigingen. Ook hij heeft een boodschap voor christenen. "Dit is een opdracht van God op dit moment: mensen helpen zich voor te bereiden op wat gaat komen."

Duisternis
"We hebben het hier in het Westen nog niet meegemaakt, wat betekent dat velen van ons er niet op voorbereid zullen zijn. Het maakt geen deel uit van ons wereldbeeld, maar we gaan gewoon een periode in van grotere duisternis en problemen in de wereld in het algemeen. We moeten ons hart voorbereiden zodat we stand kunnen houden als de grond onder onze voeten zal schudden.”

Brunson vervolgt: "Door dicht bij God te komen en Hem te kennen, heb ik me het beste voorbereid op de moeilijkheden waarmee ik in de Turkse gevangenis te maken kreeg. De Bijbel zegt in Daniël 11:32: 'De mensen die hun God kennen, zullen standhouden en heldendaden volbrengen.' Dus soms zijn we echt gefocust op de heldendaden, het bereiken van dingen, maar de prioriteit op dit moment zou moeten zijn: Ken je God?, zodat we staande blijven als die golf van vervolging en die golf van verdrukking komt."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Verv0lging en opwekking gaan gelijk op? Toon dat maar eens aan dan.