cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Michael Franzese
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

03 maart 2023 door Dirk van Genderen | CBN News

Ex-maffiabaas kwam in de gevangenis tot bekering: "Door Gods genade wendde ik mij tot Hem"

Michael Franzese (71) was ooit een bekende maffiabaas en predikt nu het Evangelie. Franzese was lid van een Colombo Italiaans-Amerikaanse maffia-misdaadfamilie en werd in totaal achttien keer gearresteerd. Zijn vader Sonny was ook een maffiabaas.

Op 29-jarige leeftijd was Michael Franzese de leider van 300 maffiosi. In 1986 vermeldde Fortune Magazine hem als nummer 18 op de lijst van ‘Vijftig rijkste en machtigste maffiabazen’.
In 1994 werd hij vrijgelaten uit de gevangenis. Daar leerde hij de Heere Jezus kennen, nadat hij van een bewaker een Bijbel ontving.

"Ik bracht 29 maanden door in eenzame opsluiting", vertelt hij. "Ik en God, dat was niet gemakkelijk. Maar ik had een Bijbel gekregen, ik las er heel veel in, bad elke dag. Door Gods genade wendde ik mij tot Hem, ik kon nergens anders heen. Weet je wat er toen gebeurde, toen ik de Heere Jezus had leren kennen? Toen kwam er in mij ook een gezonde angst voor de hel. De hel bestaat echt, er komt nooit een einde aan. Het is daar een miljoen keer erger dan het ergste wat je je kunt voorstellen en het eindigt nooit. Dit is gewoon de waarheid. En het goede nieuws is, dat we daar niet heen hoeven te gaan. Als we de Heere Jezus mogen kennen, wordt het al een hemel op aarde."

"Weet je wat er toen gebeurde, toen ik de Heere Jezus had leren kennen? Toen kwam er in mij ook een gezonde angst voor de hel."

"Kijk naar Jezus"
"Ik wil gelovigen graag aansporen om meer naar Jezus te kijken, als een voorbeeld hoe ze met andere mensen moeten omgaan", merkt Franzese op. "Hij zei: “Zalig zijn de vredestichters, want zij zullen Gods kinderen genoemd worden”. Dat hebben we wel nodig vandaag. Wees zachtaardig in je contacten met anderen, ook als je met ongelovigen spreekt over hun redding, deel geen klappen uit, pest anderen niet.

Elke keer als ik mijn getuigenis mag delen, ga ik eerst in gebed en zeg: ”Heere, geef me de juiste woorden. Laat me effectief zijn. Laat mij gepassioneerd genoeg zijn in het overbrengen van de boodschap, zodat U het kunt gebruiken en harten kunt aanraken.”
Wij kunnen het geloof niet aan iemand anders opdringen, wij kunnen de ander niet in een christen veranderen. Dat kan God alleen. Deel wat de Heere in jouw leven heeft gedaan.

Voordat iets belangrijks stond te gebeuren, ging de Heere Jezus altijd eerst in gebed met de Vader. Hij trok Zich terug op stille plaatsen om te bidden. Hoeveel te meer hebben wij het dan nodig om te bidden, om zo met de Heere te communiceren."

Terugkijkend op zijn leven merkte hij tijdens een spreekbeurt op: "Zoals ik hier vandaag sta, ben ik waarschijnlijk de meest gezegende en meest gelukkige persoon, die ooit dit podium zal betreden. Als God mij aan mijn lot had overgelaten, zou ik nu dood zijn geweest of nog steeds in de gevangenis zitten. Eerlijk gezegd had ik dat ook verdiend. Meer dan twintig jaar lang leefde ik in strijd met de wetten van God en van mensen. Ik wil jullie bemoedigen, de Heere heeft ook een plan met jullie leven."

Bovenstaand verhaal verscheen via CBN News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Y
Apart is dat, alle mannen met een seksuele afwijkend geaardheid worden priesters bij de katholieke kerk en alle criminelen worden evangelisten bij de christelijke/protestante Kerk !

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify