cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Iraanse vrouw
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

28 februari 2023 door Christian Post | Dirk van Genderen

Iraanse vrouw zag Jezus in een visioen: "Hij keek me aan en zei: 'Volg Mij'"

Nikta*, een ex-moslim uit het Iraanse Teheran, emigreerde al op jonge leeftijd naar Amerika. Onlangs onthulde ze hoe een visioen van de Heere Jezus haar uit een leven van chaos en pijn leidde, naar een leven met Hem. Ze groeide op in een traditioneel islamitisch gezin. In Amerika raakte ze al jong verslaafd aan alcohol en roken. Door allerlei problemen en moeilijkheden in haar leven, kwam ze met New Age in aanraking en overwoog ze zelfmoord.

Een keerpunt voor Nikta kwam toen haar moeder haar en haar zus ervan overtuigde om in de zomer naar Iran te gaan, waarvan haar moeder hoopte dat het haar zieke hart zou helpen. Maar Nikta wilde niet. Toch ging ze, op aandrang van haar moeder.
Tijdens die reis gebeurde er iets heel bijzonders. Ze vertelt dat ze een ontmoeting had met de Heere Jezus, wat ertoe leidde dat ze tot geloof in Hem kwam.
"In een visioen zag ik Hem, terwijl ik in mijn slaapkamer was in het huis van mijn tante in Iran. Het leek alsof Hij in een kerk was. Hij keek me aan en zei: “Volg Mij.” Dat zei Hij niet letterlijk tegen mij, maar ik weet dat Hij het zei."

Dat moment werd het begin van een totale verandering. Op internet ging ze zoeken naar afbeelding van de Man Die ze had gezien in haar droom. Tot haar verbijstering zag ze een illustratie, ook vanuit een visioen, die er net zo uit zag als wat zij had gezien. Er stond bij dat het een verschijning van Jezus Christus was. Ze stuurde een sms naar een vriend van haar, een christen. Hij bood aan dat ze met hem mee naar de kerk kon gaan, als ze weer thuis in Amerika zou zijn.

Thuis ging ze zich verdiepen in het christelijke geloof en in de Bijbel, ze ging mee naar de kerk en kwam tot geloof in de Heere Jezus. Ook werd ze gedoopt.
Haar familie was boos op haar en vroeg zich af waarom ze de islam had verlaten. Op een keer begon haar vader haar uit te schelden en sloeg haar tegen haar hoofd. Ook haar moeder was erg boos op haar over haar bekering tot het christelijke geloof.

Haar vader zei: "Je bent waardeloos, wie denk je dat je bent. Jij denkt zeker dat je speciaal bent omdat je Jezus volgt."
Toch is er in de loop van de tijd verbetering gekomen in de familierelaties. "Als familie hebben we ons met elkaar verzoend. Het belangrijkste was dat ik eerst zelf moest veranderen. De Heere maakte mij duidelijk dat ik hen moest vergeven."

Nikta is inmiddels getrouwd met die christelijke vriend die haar naar de Heere Jezus leidde. Samen hebben ze een kindje.

* Naam gefingeerd om veiligheidsredenen

Bovenstaand verhaal verscheen via de Christian Post in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Stichting Muziekbijbel vind het een bemoedigend artikel. Ik ga er spontaan Hallelujah en Amen van zingen ??????????????????????????????

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify