cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hitserie The Chosen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 december 2022 door Patrick Goede

Hitserie The Chosen wordt in 600 talen uitgebracht na nieuwe samenwerking

Een samenwerking tussen The Chosen en een nieuwe non-profitorganisatie heeft als doel de populaire serie in 600 talen te vertalen en het wereldwijde bereik te vergroten. De Come and See Foundation wil The Chosen nasynchroniseren in 100 talen en ondertitelen in 500 andere talen. Dat zegt nieuwswebsite Christian Headlines.

De serie is gratis beschikbaar op een nieuwe app die eigendom is van de Come and See Foundation. De app zal extra inhoud bevatten, zoals "Bible Roundtables" en een aftershow van seizoen 3. Gebruikers kunnen via de app ook fiscaal aftrekbare giften doen. Dat geld zal worden gebruikt om "de productie voort te zetten, de show over de hele wereld gratis te houden" en te vertalen "in honderden talen", aldus het persbericht dat de organisatie de wereld in heeft gebracht.

De stichting noemt zichzelf een "groei- en evangelisatiehulpmiddel voor The Chosen" in het persbericht. "Deze nieuwe samenwerking met Come and See geeft een boost aan onze inspanningen", zegt Dallas Jenkins, bedenker en directeur van The Chosen. "We zijn in staat om afleveringen groter en sneller te produceren, ze in meer talen te laten vertalen en de show op een schaal op de markt te brengen die voorheen onmogelijk was."

Seizoen 1 is nagesynchroniseerd in 12 talen en ondertiteld in 62 talen. Seizoen 2 is nagesynchroniseerd in zeven talen, met ondertiteling in 20 talen. Het vertalen van The Chosen in andere talen is essentieel om het doel te bereiken om 1 miljard mensen ernaar te laten kijken, zeggen betrokkenen.

Moedertaal
"The Chosen is zo'n dynamisch en krachtig verhaal", zegt Stan Jantz, directeur van de Come and See Foundation. Jantz was voorheen voorzitter van de Evangelical Christian Publishers Association en lid van de raad van bestuur van Biola University. "Met de oprichting van de Come and See Foundation is ons plan om The Chosen de hele wereld over te laten gaan en een groot deel van de wereldbevolking te bereiken, zodat ze het verhaal van Jezus in hun moedertaal kunnen horen."

Matt Green, die verantwoordelijk is voor de investeringen en contacten van de organisatie, is tevens lid van het bestuur van de Come and See Foundation. Green lanceerde de stichting. "Ik bleef huilen toen ik de serie voor het eerst zag", zegt Green in een video waarin hij de missie van de stichting uitlegt. "Ik zei: 'Wauw, wat als we met The Chosen konden samenwerken en ze in meer talen beschikbaar kunnen krijgen?'"

Ongeveer 95 procent van de wereld spreekt de 600 talen die het doelwit zijn voor vertalingen volgens Green. De website van de Come and See Foundation bestempelt The Chosen als een 'evangeliesatiebeweging'. "Met jouw hulp", zegt de website, "kunnen we het verhaal van Jezus naar de uiteinden van de aarde brengen."

Lees meer op ComeandSee.net.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen