cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Johan Schep
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 november 2022 door Redactie

Johan Schep over de gelijkenis van het verloren schaap: "Ik was ook een loser"

"Als ik terugkijk naar mijn leven, dan ben ik ook een loser geweest", vertelt evangelist Johan Schep in een nieuwe YouTube-video van Bijbelcursussen Nederland. In deze video behandelt Schep de bekende gelijkenis van de Heere Jezus over het verloren schaap. Schep: "De Heere Jezus is naar deze aarde gekomen om ons te zoeken, want wij dwaalden allen rond als schapen."

"Als ik terugkijk naar mijn leven ben ik ook een loser geweest. Maar daar is verandering in gekomen toen ik als een zwerver in de woestijn Gods Woord las en tot geloof kwam in de Heere Jezus", vertelt evangelist Johan Schep. "De Heere Jezus is een geweldige communicator: Hij sprak tot de mensen en het kwam over. Het was als een gouden appel in een zilvere schaal, een woord op het juiste moment gesproken. Op een gegeven moment spreekt de Heere Jezus tot het Joodse volk, wat een herdersvolk is, over een herder met 100 schapen die er eentje verloren is."

"Wat doet die herder? Hij laat die 99 schapen in de stal en hij gaat op zoek. Over de bergen en door de rivieren blijft hij maar zoeken en zoeken. Want weet je? Als je een herder bent en je bent een schaapje verloren, dan moet je het zelf betalen. De jongens en de mannen die herders waren luisterden ondertussen goed. Ze begrepen de boodschap van Jezus."

"Deze herder blijft maar zoeken totdat dat ene schaapje gevonden is. Wat ik nu zo treffend vind aan deze gelijkenis is dat iets wat verloren is, ook weer gevonden kan worden", zegt Schep. "Dit schaapje was verloren. Maar als het dan weer gevonden wordt, is er grote vreugde. Wat leert mij dit? Dit leert mij dat de Heere Jezus uit de hemel naar deze aarde gekomen is om ons te zoeken, want wij allen dwaalden rond als schapen. Wij gingen allemaal onze eigen weg."

"Hij is uit de hemel naar deze aarde gekomen om te zoeken naar een verloren schaap. Ik was zo`n verloren schaap, maar ik heb mij laten vinden. En weet je? Als je eenmaal gevonden bent, dan geeft Hij je Zijn eigen leven. Hij brengt je naar de veilige stal. Je mag rusten op Zijn schouders."

Benieuwd naar de volledige bijdrage van evangelist Johan Schep? Deze is hieronder te zien.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen