cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Pastor Firas Odisho
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

25 november 2022 door Redactie

Iraakse dominee deelt naast evangelie ook voedsel uit aan arme dorpelingen: "Jezus wil een beter leven geven"

Hij is predikant in de grote Iraakse stad Duhok, liggend in het Noordwesten van Irak. Naast het uitdelen van de goede boodschap deelt Firas Odisho ook voedsel uit aan de allerarmsten in de dorpen rondom Duhok. De predikant heeft maar één doel en dat is dat zoveel mogelijk zielen gered worden. Dominee Firas Odisho vertelt zijn verhaal in een YouTube-video van het Reformatorisch Dagblad: “Jezus wil door de door de inwoning van Zijn Geest een beter leven geven."

"Een van de belangrijkste dingen die mij bezighouden is dat zielen worden gered en dat het evangelie gedeeld wordt onder christenen, maar ook onder alle andere mensen in Duhok. Zodat ze het evangelie van Jezus Christus leren kennen, namelijk dat Christus Heer is en de God van hun leven wil zijn", vertelt Pastor Firas Odisho. 

Pastor Firas Odisho draagt een last met zich mee. Namelijk de last van diegenen die de Heere God nog niet kennen. Rondom Duhok bezoekt de zendingswerker dagelijks kleine plattelandsdorpen waar mensen wonen die nauwelijks rond kunnen komen. 

"Dit zijn dorpen waar mijn hart ligt maar die ook heel verschillend zijn: christelijke dorpen maar ook koerdische dorpen. Tijdens onze bezoeken blijven we niet binnen de muren van de kerk. We zijn daar waar de mensen zijn. Zo`n vijftien dorpen in de regio bezoek ik met grote regelmaat. Van de dorpen die ik bezoek is de situatie in het algemeen verre van makkelijk"

"Er zijn allerlei noden. Een van die noden is dat de dorpelingen moeten leven van gewassen of van de opbrengst van de landbouw. Maar vaak valt er lange tijd geen regen, waardoor de oogst weinig opbrengt. Andere behoeften zijn brandstof voor de generatoren en zelfs eerste levensbehoeften als voldoende voedsel zijn soms een probleem", vertelt de pastor verder.

Daarom probeert pastoor Firas Odisho door het uitdelen van voedselpaketten en andere eerste levensbehoeften de mensen tot steun zijn. Maar waar het hart van Firas echt van opbloeit is als hij met mensen kan bidden en gezamenlijk uit een geopende Bijbel kan lezen.

“Ik ontmoet veel mensen in dit land die hongerig zijn om te weten wie de Heere Jezus is", vertelt Firas Odisho verder. "Als wij mensen opzoeken en langs de dorpen gaan, vertellen we hen over Jezus. En veel van hen, wanneer ze horen over Jezus, veranderen van mening over Hem. De mensen leven in erg moeilijke omstandigheden en ze verlangen naar een beter leven. Wij kunnen hen vertellen dat Jezus ze een beter leven kan geven. Niet beter als het gaat om aards bezit, maar beter omdat het een leven is in vrede en met de inwoning van de Heilige Geest. Dat is het leven in nauwe verbondenheid met de Heere en in vrede", zegt de predikant. 

"De meeste dorpen die ik bezoek zijn van oudsher christelijk, hoewel er ook dorpen van moslims, jezidi`s en vluchtelingen tussenzitten. Als het gaat over het leven van het geloof, geef ik vaak door wat Paulus daarover zegt in de brief aan de Korinthiërs. Hij spreekt over drie soorten geloof: natuurlijk geloof, vleselijk geloof en geestelijk geloof. Wat wij hen vertellen is dat de Bijbel over drie verschillende soorten geloof spreekt. Dat er mensen zijn die een natuurlijk of vleselijk geloof hebben, maar geen geestelijk geloof. We zien het als onze plicht om dat verschil uit te leggen."

"En ook om uit te leggen hoe je een heilig leven kunt leiden, een leven van gehoorzaamheid en geloof in verbondenheid met God. En wat het betekent als je wel gelooft maar toch leeft naar het vlees en naar je eigen verlangens", vult Firas aan. "In sommige dorpen zijn er mensen die begrepen hebben dat het leven in het vlees weleens de reden kan zijn van hun beproevingen. We leren hen te bidden en we leren de vaders en moeders om hun kinderen te leiden naar het Woord van God. Sommigen lezen nu inderdaad de Bijbel. Ik zie hun leven een beetje bij beetje veranderen."

Het is het vurige gebed van Pastor Firas Odisho dat zijn land, dat nu al jaren geconfronteerd wordt met hevige oorlog en armoede, opnieuw weer een land van melk en honing zal worden. Maar dan met name in geestelijk opzicht.

Benieuwd naar de volledige video? Deze is hieronder te zien.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen