cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Tiny home
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 september 2022 door Patrick Goede

Christelijke zakenman die 'tiny houses' verkoopt opnieuw aangeklaagd voor fraude

Een ex-gedetineerde zakenman die beweerde dat hij Jezus had gevonden toen hij in de gevangenis zat wegens fraude, is opnieuw aangeklaagd. Kopers van zogenoemde 'tiny houses' (kleine huizen) klaagden Matt Sowash aan nadat hij duizenden dollars aan vooruitbetalingen had ingezameld, maar er niet in slaagde de kleine huizen op te leveren. Zijn bedrijf biedt nog altijd huizen aan vanaf 29.900 dollar, meldt de Christian Post.

Volgens de zakenman legde God hem in de gevangenis uit hoe hij zaken moest doen. "Hij liet me zien hoe ik zaken moest doen om geestelijke bedieningen te ondersteunen en hoe geestelijke bedieningen op hun beurt het bedrijfsleven ondersteunen en ze samen te laten werken", vertelt hij in een YouTube-video over zijn opmerkelijke bekering. 

Sowash startte 'Holy Ground Tiny Homes' in juli 2020 als een belastingvrije liefdadigheidsinstelling, volgens The Denver Post. De website van zijn liefdadigheidsinstelling belooft "grote dromen te bouwen met kleine huizen", die in grootte variëren van 4,5 tot 11 meter hoog en te koop zijn voor een fractie van de kosten van traditionele huizen.

Charmant
Onder degenen die bestellingen hebben gedaan, is Clara Virginia Davis, een 24-jarige basisschoollerares in de staat New York. Davis, die een van de rechtszaken tegen Sowash aanspande, vertelde NBC News dat zijn "charmante" persoonlijkheid en zijn liefde voor God haar ervan overtuigden om hem in januari 42.000 dollar te geven voor een modulair huis van ongeveer 30 vierkante meter. Hij beloofde het huis op 1 augustus op te leveren, maar dat deed hij niet.

In reactie op de beweringen van Davis vertelde Sowash aan NBC News dat hij Davis probeerde te bellen over het huis, maar dat hij alleen iets hoorde van haar advocaat die een schikking probeerde te treffen. Hij beweerde verder dat het huis van Davis pas in oktober zou worden voltooid en dat de bouw weken geleden pas had moeten beginnen. 

Maar er zijn veel meer klanten die ontevreden zijn over het werk van Sowash en hem hebben aangeklaagd. De zakenman die eerder veroordeeld werd voor het opzetten van een frauduleuze pokerwebsite zegt ook dat hij de lening van 400.000 dollar die hij is aangegaan voor het bouwen van de huizen, niet langer kan betalen vanwege de hoge rente.

Vermoeiend
In een brief van 31 augustus, gericht aan zijn klanten, zegt Sowash dat de opleveringen maar liefst drie jaar vertraging hebben opgelopen. Hij zegt verder dat hij de afgelopen 20 maanden meer dan 250 huizen heeft opgeleverd waarvan er bijna 100 werden verkocht met een verlies van 8.000 tot 10.000 dollar per stuk vanwege de hoge materiaalkosten.

"De afgelopen maanden waren erg vermoeiend. Ervoor zorgen dat iedereen het huis krijgt dat ze hebben besteld en het regelen van terugbetalingen leverde veel strijd op", schreef de ondernemer verder in zijn brief.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Fijn. En zo komt het christendom weer in diskrediet, omdat iemand zegt dat hij christen is.