cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Juanita Bynum
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 september 2022 door Patrick Goede

TV-evangelist Juanita Bynum verdedigt 'gebedscursus' van 1500 dollar: "Ik wil je resultaat geven"

TV-evangelist Juanita Bynum heeft op kritiek gereageerd vanwege het organiseren van een gebedscursus met een prijskaartje van 1499,99 dollar. Daar zit dan al een korting van 500 dollar bij inbegrepen. Ze voelt zich "beledigd" door de aantijgingen en legt in een Facebook-video uit waarom de vier weken durende cursus behoorlijk wat geld mag kosten.

De cursus, die op 6 oktober begint, biedt plaats aan 150 mensen en bestaat uit zeven sessies van twee uur intensief onderwijs op een niet nader genoemde locatie in Atlanta, Georgia. Cursusinschrijvers ontvangen ook een draagtas, een map, een gebedssjaal en 'heilige zalfolie', evenals een Q&A-sessie aan het einde van elke lessessie met Bynum in hoogst eigen persoon.

De kritiek begon afgelopen woensdag toen evangelist Marc Rogers zijn bijna 1 miljoen volgers op Facebook van de cursus op de hoogte stelde en de prijs "schandalig" noemde.

“Zoals jullie weten, reken ik nooit kosten voor reizen en spreekbeurten. Ik reken ook nooit kosten voor de lessen die ik geef. Ik heb het gevoel dat God het vrijelijk heeft gegeven, dus ik geef het vrijelijk om Zijn volk te helpen. Ik weet dat er een paar dominees zijn die het niet leuk vinden dat ik dat doe omdat ik alles wat zij anderen leren gratis onderwijs. Dus ik wil dat jullie hier allemaal over horen. Ik vind dit gewoon schandalig", schreef Rogers.

Comedian Wellington Juku grapte in een Facebook-video dat toen hij voor het eerst hoorde over Bynum's gebedscursus, hij dacht dat ze lessen gaf op haar OnlyFans-pagina.

De 63-jarige Bynum was absoluut niet gediend van de kritiek. "Dit is geen goedkope klas waar we aan kroonluchters gaan hangen en waar je twee tips krijgt over een of andere Bijbeltekst. Nee, we gaan naar school en we gaan zoveel leren als ik je in 14 uur kan uitleggen. Ik ga mijn uiterste best doen."

"Ik ga mijzelf niet verlagen door over de prijs te beginnen. Het is een belediging van wie ik ben na meer dan 50 jaar in de bediening te hebben doorgebracht en voor zover ik weet, heb ik minstens 35 jaar niets anders gedaan dan pionieren op het gebied van gebed, door mensen te helpen bidden en gebed te leren begrijpen. Dit alles zodat ze kunnen snappen dat er verschillende dimensies en verschillende niveaus zijn van gebed”, zei de 63-jarige Bynum afgelopen donderdag in een Facebook Live Broadcast over de controverse.

“En hoe ik weet dat er verschillende niveaus en verschillende dimensies van gebed zijn? Nou, dat is eenvoudig", vervolgt Bynum. "Dat heet resultaat zien. Wanneer u de resultaten krijgt, weet u dat de persoon die deze cursus geeft absoluut weet wat hij/zij doet. En dat is wat ik wil doen", aldus Bynum.

Volgens de Christian Post werd Bynum een bekende spreekster na haar preek in 1997 bij predikant T.D. Jakes 'Woman Thou Art Loosed-conferentie', genaamd 'No more sheets'. In die preek besprak ze haar strijd met seksualiteit en haar verlangen naar een echtgenoot. Na onenigheid met Jakes in 2002 sprak ze niet langer op de jaarlijkse conferentie. Ze trouwde in dat jaar ook met pastor Thomas W. Weeks van wie ze tien jaar later scheidde. Dit alles na een openbare mishandeling door haar man op een parkeerplaats in Atlanta. 

Later gaf Bynum aan in die tijd drugs te gebruiken en ook bekende ze seksuele relaties met vrouwen te zijn aangegaan. Ze weet die verkeerde keuzes in een gesprek van radioprogramma 'Frank en Wanda in the morning' aan een "gebrek aan wijsheid". 

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
De Heere Jezus zegt in Matt. 10 : 8 tegen Zijn discipelen : Wat je ontvangt, geef het weg om niet...

Jullie mogen er niets voor vragen, omdat je het zelf ook voor NIETS hebt ontvangen.Geld-zucht is de Wortel van alle Kwaad.