cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Eric van Otten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

13 september 2022 door Redactie

Terugluisteren: Eric wilde zich niet bekeren tot God (en zag allemaal beren op de weg)

Lange tijd wilde Eric zijn leven niet overgeven aan God. Hij was bang dat hij dan drie keer per zondag in een donker pak naar de kerk moest. Groot Nieuws Radio sprak met de eigenaar van bakkerij Van Otten.

Met een bevriende ondernemer Bennie reisde Eric in 2005 af naar Zuid-Afrika. "De Zuid-Afrikaan die ons uitgenodigd had, vertelde dat ze voor het eten altijd naast de tafel in een kring staan om te bidden. Ze houden dan elkaars handen vast om meer kracht te hebben in het gebed naar God en om de duivel buiten te sluiten. Ik had er nog nooit van gehoord, maar deed toch mee. We stonden in een kring en baden voor van alles en nog wat. Ik kon de helft niet verstaan, maar op een gegeven moment werd ik heel emotioneel. Ik wist niet wat er gebeurde.

Ik ervoer dat God aan mij trok. In Hosea staat dat God met koorden van liefde trekt, dat heb ik ook zo ervaren. God wilde dat ik voor Hem ging kiezen. Maar ik zag allemaal beren op de weg.”

Beluister het volledige gesprek:

Neem een kijkje op de site van Groot Nieuws Radio

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen