cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ted Haggard
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 juli 2022 door Patrick Goede

Pastor Ted Haggard beschuldigd van ongewenste intimiteiten en drugsgebruik na eerder vergrijp

Ongeveer 12 jaar na het starten van de in Colorado gevestigde St. James Church, een comeback van pastor Ted Haggard nadat hij in 2006 te maken kreeg met een seksschandaal, is de voorganger weer in opspraak geraakt. Hij wordt nu beschuldigd van het grensoverschrijdend gedrag bij twee jonge mannen en illegaal drugsgebruik, dat meldt de Christian Post

De beschuldigingen komen van dominee Kirk "Seth" Sethman, die in oktober 2012 door de St. James Church tot predikant werd gewijd. Hij vertelde The Gazette dat in het voorjaar van 2012, iets minder dan twee jaar nadat Haggard en zijn vrouw, Gayle, de St. James Church begonnen, de voormalige megakerkpastor een jong mannelijk kerklid aan wie hij counseling gaf, vroeg om methamfetamine voor hem te kopen.

Drugs
Sethman zei dat het jonge lid, die op dat moment herstellende was van een heroïneverslaving, hem vertelde wat er was gebeurd. Hij vroeg een ander kerklid, een arts, om hem te helpen Haggard te confronteren. Hij zei dat toen ze Haggard confronteerden, de dominee toegaf de methamfetamine te bezitten en hij zei dat hij van plan was het te gebruiken om zijn aanstaande verjaardag te vieren.

De pastor van de St. James Church vroeg vervolgens de twee mannen om hem te helpen de drug uit zijn huis te verwijderen, zodat hij niet in de verleiding zou komen om het te gebruiken. Sethman zegt dat toen ze bij Haggards huis kwamen, Haggard hem een aktetas gaf om de drugs weg te gooien. "Hij vroeg ons om dit te verhullen en zei dat hij in de toekomst verantwoording aan ons zou afleggen", zei Sethman. "Dat is nooit gebeurd."

Sethman zei dat hij nadat hij Haggards huis had verlaten, de koffer opende en een tas vond met een kleine hoeveelheid van bijna 1 gram methamfetamine die het jonge kerklid voor de predikant had gekocht. Er zaten naar verluidt ook een "veelgebruikte" glazen meth-pijp, verschillende seksspeeltjes, een dvd met twee jonge mannen op de hoes en een creditcard in de koffer met de naam van Ted Haggard.

Sethman, die in 2015 blind werd vanwege een medische aandoening, zei dat hij de politie niet had gebeld omdat hij Haggard, de kerk en de jongeman wilde beschermen. Hij zei dat hij ervoor gekozen had om de resterende methamfetamine zelf op te roken. Hij wachtte vervolgens een jaar met het weggooien van de koffer.

Massage
In 2006 werd Haggard gedwongen af te treden als predikant van de 14.000 leden tellende New Life Church in Colorado Springs en als voorzitter van de National Association of Evangelicals. Dit gebeurde nadat hij bekend had "seksueel immoreel contact" te hebben gehad met de mannelijke escorte Mike Jones uit Denver.

Haggard, die zegt dat hij zichzelf als biseksueel zou classificeren als hij geen christelijke dominee was, ontkende echter dat hij seks heeft gehad met de prostituee. "We hebben nooit seks gehad. Ik kocht drugs en een massage van hem, hij liet mij vervolgens klaarkomen aan het einde van die massage. Dat is het", vertelde hij in 2011 aan GQ.

Haggard ontkende aanvankelijk het gebruik van methamfetamine die hij naar verluidt van Jones had gekocht, maar gaf later toe de drug te hebben gebruikt.

Getuigenissen
Sethman vertelde The Gazette dat hij pas in januari 2019 op de hoogte was van Haggards schandaal uit 2006 en dat hij zich na die ontdekking meer zorgen maakte over verhalen die hij hoorde over zijn contact met jonge mannen. Hij deelde opgenomen getuigenissen van twee jonge mannen waarin stond dat Haggard hen aanraakte op plekken waarvan zij vonden dat het ongepast was.

"Soms als hij me aanraakt, voelt dat heel bedreigend en heel vreemd", zei een van de mannen, die minderjarig was op het moment van de vermeende aanraking. "Hij raakt mij dan aan bij mijn borstspieren of mijn rug, of hij wil me knuffelen op een manier dat ik langs zijn heup of de zijkant van zijn dij of billen glijd. Je kunt wel zien dat het raar is."

Nog geen reactie
St. James Church reageerde woensdag niet onmiddellijk op vragen over de beschuldigingen toen The Christian Post contact met hem opnam. Maar Sethman, een hervormde drugsverslaafde die als jongvolwassene een tijd in de gevangenis heeft gezeten voor inbraak, houdt vol dat Haggard niet is verlost van zijn eigenzinnige neigingen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Its all in the game en dit past in het Amerikaanse systeem van superlatieven en puissante rijkdom van diverse kerkleiders. Het zijn de gevers die hen verrijken en hun in riante villa's laten wonen. Vroeger gaven mensen geld aan Amerikaanse predikers en daar kregen ze Jordaanwater in een flesje voor terug. Weer anderen investeerden hun erfenis in de verwachting 50% winst te maken en kwamen bedrogen uit. Maxima zou zeggen: Wel een beetje dom.