cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Abortusactivisten VS
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 juni 2022 door Patrick Goede

Abortusactivisten VS beginnen aan 'zomerrazernij'; kerken en zwangerschapsklinieken aangevallen

De Christian Post spreekt van 'zomerrazernij' nu abortusactivisten in de Verenigde Staten zich in hun protesten op kerken en pro-life zwangerschapscentra richten. De protesten volgen op een besluit van het Amerikaanse Hooggerechtshof waarin het oordeelt dat de grondwet geen recht op abortus bevat, waardoor de individuele staten weer de bevoegdheid krijgen om dit te reguleren.

Na de uitspraak van het Hooggerechtshof braken protesten uit in verschillende grote steden. In sommige gevallen zijn die protesten gewelddadig van aard geworden. The Christian Post heeft een bijgewerkte lijst samengesteld van aanvallen op kerken en zwangerschapscentra door het hele land.

St. John Neumann Katholieke Kerk: Reston, Virginia
De St. John Neumann Catholic Church in Reston, Virginia, was de eerste kerk die werd vernield door pro-abortusactivisten na de uitspraak van het Hooggerechtshof. De politie van Fairfax County gaf op 26 juni de volgende verklaring:

“Fairfax County Fire and Rescue reageerde zondagochtend om 6.45 uur op een oproep vanwege smeulende houtsnippers in de St. John Neumann Catholic Community Church. Brand- en reddingspersoneel ontdekte dat er waarschijnlijk een katalysator bij de brand was gebruikt en er was graffiti op een bord bij de ingang van de kerk gespoten. Agenten vonden drie extra locaties aan de achterkant van het gebouw die beschadigd waren met graffiti. De graffitileuzen hadden betrekking op de recente uitspraak van het Hooggerechtshof Roe v. Wade.”

Afbeeldingen van het vandalisme, die werden gedeeld op social media door Fox News-filiaal Fox 5 DC in de regio Washington DC, toonden graffiti met de tekst "This will not stop", die op de onderkant van het bord langs de weg van de kerk was gespoten. Het kerkgebouw werd ook beklad met een graffitileus die "Scheiding van kerk en staat" verkondigde en een obscene boodschap die het kerkpersoneel inmiddels heeft verwijderd.

Zwangerschapscentrum Longmont, Colorado
Life Choices, een pro-life zwangerschapscentrum in Longmont, Colorado, werd in de vroege ochtenduren van 25 juni in brand gestoken. In een openbare Facebook-post van de stad staat: “In het Longmont Public Safety centre werd op zaterdag 25 juni, om 3.17 uur, een brand gemeld bij Life Choices, 20 Mountain View Avenue in Longmont. Het pand liep daarbij brand- en rookschade op. Bij aankomst van politie en brandweer was de voorkant van het pand beklad met zwarte verf.”

Aan de zijkant van het gebouw stond met grote letters geschilderd: "Als abortussen niet veilig zijn, ben jij dat ook niet", en bevatte daarnaast het symbool van de anarchistische beweging. Het trottoir van de faciliteit was ook beklad met de uitdrukking "Verbied ons lichaam" en een ander symbool voor de anarchistische beweging was op de buitenmuur van het gebouw direct boven het trottoir gespoten.

Zwangerschapscentrum Blue Ridge: Lynchburg, Virginia
Het Blue Ridge Pregnancy Center in Lynchburg, Virginia, werd het eerste pro-life zwangerschapscentrum dat het slachtoffer werd van vandalisme na de beslissing van het Hooggerechtshof. De politie van Lynchburg meldde op 25 juni op Facebook dat "het onderzoek deed naar materiële schade en vandalisme die 's nachts plaatsvonden in het Blue Ridge Pregnancy Center." De afdeling verklaarde dat "agenten bij aankomst ontdekten dat het gebouw was bespoten met graffiti en dat er meerdere ramen waren ingeslagen."

Afbeeldingen van dit vandalisme tonen de woorden "Jane's Revenge" die op de grond voor de faciliteit zijn gespoten. Een groep pro-abortusactivisten die zichzelf identificeren als Jane's Revenge heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor meerdere daden van vandalisme tegen pro-life zwangerschapscentra en kerken na het uitlekken van een ontwerpadvies van de uitspraak.

Een stilstaande foto van beveiligingscamerabeelden buiten het Blue Ridge Pregnancy Center toont "vier gemaskerde individuen" die zich op 25 juni om 01.21 uur buiten de faciliteit ophouden. Het pand werd beklad met aanvullend pro-abortuscommentaar, waaronder de zin "Stem blauw LOL” op de zijkant van het gebouw gespoten en “Als abortus niet veilig kan dan ben jij ook niet veilig” geschreven op rode verf op de grond voor het pro-life zwangerschapscentrum.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen