cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gen Z
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 mei 2022 door Patrick Goede

Onderzoek VS: Bijna 40 procent van jongvolwassenen gelooft niet dat Jezus zonder zonden was

Het doorgaans christelijke Amerika lijkt met rasse schreden minder gelovig te worden. Van de jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar gelooft 38 procent niet dat Jezus zonder zonden was, dat blijkt uit een peiling van de American Bibel Society (ABS) volgens de Christian Post. Bij generatie X gaat het om 37 procent, van de millenials en babyboomers gelooft 35 procent niet dat Jezus zonder zonden was.

Bij de oudste generatie Amerikanen is er meer geloof te vinden. Van de mensen boven de 77 is slechts 26 procent ervan overtuigd dat Jezus net als wij zondigde. Daarbij gebruikte ze van alles generaties ook het meest de Bijbel met 58 procent. 

In totaal werden 2598 volwassenen ondervraagd, afgelopen januari. Dit gebeurde online of telefonisch. 18 procent van de respondenten die betrokken zijn op de Bijbel geloven dat Jezus een zonder was. Onderzoekers definieerden betrokkenheid op de Bijbel als "regelmatige interactie met de Bijbel waardoor de keuzes van deze persoon worden gevormd en hun relaties met God, henzelf en anderen worden beïnvloedt".

De respondenten die niet betrokken waren op de Bijbel geloofden ook het vaakst dat Jezus een zondaar was, het gaat hierbij om 43 procent. John Plake, directeur van ABS vertelt de Christian Post dat deze misverstanden over christelijke theologie een kans bieden om de wereld met het christendom bekend te maken. "Wanneer ik deze statistieken langs zie komen maak ik mij minder zorgen om de nationale of generationele aannames aangaande de duale natuur van Jezus, of een bepaalde doctrine. Ik wil mij meer bezighouden met het wijzen van mensen op het Woord van God."

"Als we ze met de Bijbel in contact brengen, gaan ze wijsheid vinden. Ze gaan hoop voor hun problemen vinden en we kunnen ze helpen om op een diepgaande manier in contact te komen met de Bijbel, de theologische uitdagingen lossen zich vervolgens vanzelf op", aldus de directeur van ABS.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een ernstig onderzoeksresultaat. Want indien Jezus niet zonder zonden zou zijn geweest, dan had Hij niet het vlekkeloos Lam van God kunnen zijn, en had Hij niet de zonde der wereld kunnen wegnemen, en dus niet onze Redder kunnen zijn.