cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
pastor
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 mei 2022 door Patrick Goede

Woedende moslims vernielen kerk en huis van voorganger in Oeganda omdat sjeik tot geloof komt

Begin deze maand heeft een groep moslims in Oost-Oeganda het huis en de kerk van een voorganger vernield. De moslims waren woedend omdat een islamitische leider zijn met leider tot geloof in Christus was gekomen. Dat meldt Morning Star News op basis van hun bronnen in de regio.

Nadat sjeik Musyoya Anasi en zijn vrouw op 6 mei tot Christus kwamen, ging een groep moslims gewapend met machetes naar Malakachomo village. Ze vernielden daar het Revival Church of God kerkgebouw en het huis van pastor Wilberforce Naaya, vertelt de voorganger zelf. 

Kerkleden hadden die ochtend voor de vrouw van sjeik Anasi gebeden, die al twee jaar lang kampte met ziekte. Na gebed om genezing stond de vrouw van Anasi op en vroeg direct om voedsel. "Ze had vreselijke keelpijn waardoor ze geen vast voedsel kon verwerken, ze kon alleen vloeibaar eten tot zich nemen. Na het gebed om genezing at ze gebakken bananen wat ze zonder problemen kon doorslikken. Ook een ontsteking aan haar borst was minder geworden. Deze wonderen zorgden ervoor dat we onze levens aan Jezus onze Redder gaven", aldus sjeik Anasi.

Islamitische buren horen de lofprijs en dankbaarheid om de wonderen van de aanwezigen en komen vervolgens een kijkje nemen. Anasi: "Ik vertelde hen wat er gebeurd was, na een kopje thee gingen ze weer weg."

Vervolgens blijken veel buren gefrustreerd en boos te zijn geworden vanwege de bekering van de sjeik. De kerk en het huis van pastor Naaya moeten het daarom ontgelden. De moslims schreeuwen daarbij 'Allah akbar!' De pastor weet zijn huis gelukkig op tijd te ontvluchten. "Na een uur arriveerde de politie, maar de kerk was toen al voor het grootste gedeelte afgebrand. De politie heeft een paar aanvallers opgepakt en naar het politiebureau gebracht", vertelt voorganger Naaya.

De aanslag is geen incident in Oeganda. Hoewel er vrijheid van religie is en slechts 12 procent van het totale aantal inwoners moslim is, komen ongeregeldheden en geweldsincidenten richting christenen toch regelmatig voor.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen