cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
symposium ‘Kerk en ik’
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 april 2022 door EO

EO, CHE, PKN en MissieNederland organiseren symposium ‘Kerk en ik’

Samen nadenken over de toekomst van de kerk. Dat gebeurt tijdens het symposium ‘Kerk en ik: Match made in heaven?!’ op donderdagavond 21 april.

EO-presentator Elbert Smelt vervolgt zijn zoektocht naar de toekomst van de kerk in een avondvullend programma. Wat heeft de kerk millennials te bieden en waarom vindt juist deze doelgroep het zo lastig zich te binden aan de kerk? Met onder andere Tabitha van Krimpen, Reinier Sonneveld en Kees van Ekris duikt Elbert in het thema ‘Wat heb ik aan de kerk’. Kaarten voor dit symposium zijn gratis te reserveren via eo.nl/kerkenik. De gesprekken zijn terug te kijken via het EO-Youtubekanaal en terug te luisteren in speciale podcastafleveringen van ‘Kerk en ik’.

Tijdens het symposium gaat Elbert in verschillende gespreksrondes in gesprek met zijn gasten over relevante en actuele vragen die leven in de kerken. In de eerste ronde gaat het over de millennial en de tijd waarin we leven: ‘Hoe is spiritualiteit veranderd? Heb ik daar de kerk voor nodig en heeft de kerk mij nodig?’

Na een muzikale onderbreking door het ADEM Project, schuiven nieuwe gasten aan om met elkaar door te praten over wat kerkzijn is: ‘Wat zoek ik in een kerk? Wat is kerkzijn precies en zijn de antwoorden op deze vragen veranderd ten opzichte van twintig jaar geleden?’

Gasten
De gasten die tijdens het symposium met Elbert in gesprek gaan zijn Tabitha van Krimpen, Kees van Ekris, Reinier Sonneveld, Nelleke Plomp, Jan Martijn Abrahamse, Esther Stoorvogel, Eric Rufyiritana, Dorina Nauta en David van der Meulen.

Symposium bijwonen
Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar om dit symposium bij te wonen. Deze kaarten zijn te reserveren via eo.nl/kerkenik. Daarnaast is het symposium te volgen via een livestream.

Geloofsgesprek
Het gesprek aangaan over geloven vandaag de dag en met elkaar de verdieping opzoeken zijn belangrijke thema’s voor de EO. Door de podcast ‘Kerk en ik’ en dit symposium, dat samen met de Christelijke Hogeschool Ede, Protestantse Kerk Nederland en MissieNederland wordt georganiseerd, maakt de EO dit geloofsgesprek mogelijk.

Over de podcast
In de EO-podcast ‘Kerk en ik’ gaat presentator Elbert Smelt op zoek naar de essentie en de toekomst van de kerk. Heeft het concept kerk nog een toekomst? Wat is de essentie van kerk zijn? Hoe ziet de kerk van de toekomst eruit? En welke positieve ontwikkelingen zijn er te zien? Daarvoor gaat Elbert in gesprek met verschillende gasten; van zijn eigen familie tot zijn dominee en van theologen tot christelijke artiesten.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen