cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Chris Stoffer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 januari 2022 door Jeffrey Schipper

SGP-Kamerlid roept kabinet op om winkels te openen

"De lockdown trekt een zware wissel op ondernemers. Het kost banen, zorgt voor lege winkelstraten en vooral voor heel veel zorgen en onzekerheid bij ondernemers. Net als veel lokale SGP-fracties roep ik het kabinet op om de winkels te openen", stelt SGP-Kamerlid Chris Stoffer (foto) via Twitter.

Winkeliersverenigingen INretail en Raad Nederlandse Detailhandel (RND) willen dat het nieuwe kabinet het weer mogelijk maakt dat winkels opengaan, meldde het ANP eerder deze week. Nederland zou van de "pauzestand" moeten, meent INretail bijvoorbeeld. Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) herhaalt dat het land weer open moet en roept op Nederland "uit de sluimerstand" te halen.

Meerdere gemeenten hebben een brandbrief gestuurd naar het kabinet om niet-essentiële winkels weer te openen. Ze vrezen voor de gevolgen voor de winkeliers als de lockdown nog langer aanhoudt. Sommige niet-essentiële winkels hebben het heft al in eigen hand genomen en zijn afgelopen weekend uit protest opengegaan. Ook voor komend weekend zijn sommige winkeliers dat van plan.

Eerder deze week riep de SGP-fractie in Nunspeet op om alle winkels per direct te openen. Het is volgens fractievoorzitter Harm Jan Polinder niet uit te leggen dat er wél een complete markt wordt gehouden. "Het is tijd voor lokaal maatwerk. Mocht het kabinet niet op korte termijn met versoepelingen komen dan willen we dat het college van B&W toestaat dat ook onze winkeliers via een marktkraam koopwaar kunnen aanbieden. Dan dopen we gewoon tijdelijk onze winkelstraten om tot ‘marktstraat’. 

Het coronavirus zal nog lange tijd onder ons blijven. Het Haagse zwabberbeleid is desastreus voor onze inwoners en winkeliers. Het is tijd dat we lokaal een langetermijnplan maken, waarbij we bij lockdowns en andere maatregelen kunnen overschakelen naar ons eigen beleid", aldus Polinder. Lees ook: SGP in Nunspeet wil dat winkels per direct opengaan.

Ook de SGP-fractie in Staphorst heeft zich duidelijk uitgesproken. Bekijk onderstaand statement:

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Vooropgesteld dat ik uiteraard ook vind dat winkels gewoon open moeten zijn, vermoed ik dat het zo gespeeld gaat worden dat dit zogenaamd alleen veilig kan met de coronapas.